A1 naar de Ziggo Dome! DOS’46 geeft niet op maar Fortuna/Delta Logistiek geeft het niet weg

A1 DOS 2e kruis 3 20160409Vandaag moest het gebeuren. Als ook de tweede kruisfinale van onze A1 tegen DOS’46 A1 in het verre Nijeveen werd gewonnen, zou de fel begeerde finaleplaats in de Ziggo Dome binnen zijn. Maar winnen in Nijeveen is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch ging de A1 vol vertrouwen richting het Noorden. Een bus met supporters volgde een uurtje later en genoot in Nijeveen nog even van het heerlijke zonnetje voordat de wedstrijd van start ging.

Na het voorstellen werd eerst een mooie minuut stilte in acht genomen voor een jong overleden lid van DOS’46; het was muisstil in de hal. Daarna ging de wedstrijd natuurlijk los. Onze A1 ging scherp van start en door de dames stonden de eerste doelpunten voor Fortuna op het scorebord. De A1 bleef stug doorgaan. Er werd strak en geconcentreerd verdedigd en er werden mooie doelpunten gemaakt. Een ruststand met 4 doelpunten voorsprong was het resultaat. Maar zoals zo vaak in het topkorfbal… 4 doelpunten kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen dus het was zaak dat onze A1 goed bij de les bleef.

Dat bleven ze ook en er werd heerlijk gespeeld. Toch kwam de A1 niet echt los van DOS’46. Weliswaar een ruim aantal doelpunten voor maar je voelde gewoon dat DOS’46 niet op gaf. En ja hoor, doelpunt voor doelpunt kwam DOS’46 dichterbij en onze A1 verzandde in moeilijke aanvallen en minder goede keuzes. Toch raakte de ploeg niet in paniek. Er werd naar elkaar gekeken en met elkaar overlegd… het moest anders. De rust moest terug in het spel en de concentratie weer optimaal. En dat lukte… Waar DOS’46 niet opgaf, gaf Fortuna het niet meer weg. Elke keer werd weer mee gescoord zodat DOS’46 niet dichterbij kon komen. De laatste minuten werden uitgespeeld met lange aanvallen, goede keuzes en goede rebounds zodat DOS’46 niet makkelijk meer tot scoren kon komen. DOS’46 pakte vervolgens niet altijd de goede kansen zodat de bal weer snel terug kwam in de Fortuna-aanval. En zo werden de laatste seconden met de winst als zekerheid uitgespeeld en kon de ploeg elkaar na het gaan van de eindzoemer in de armen vliegen! De plek in de Ziggo Dome was bereikt!

Ook de tweede kruisfinale werd gewonnen van DOS’46 door met elkaar te blijven gaan voor elke bal. Er in goede tijden maar ook in mindere momenten voor elkaar zijn en het met elkaar oplossen. Geweldig gedaan! Voor het tweede jaar achtereen staat Fortuna/Delta Logistiek A1 in de finale voor het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar voor de laatste keer in Ahoy! Dit jaar voor het eerst in de Ziggo Dome! Go for it A1!

Gefeliciteerd met jullie finaleplaats Eline, Nina, Roos, Sanne, Sophie, Angelo, Jordi, Joren, Tom, Wayne, Ed Niels en de reserves! Heel veel succes en plezier volgende week in de Ziggo Dome!