Belangrijke punten voor Fortuna/Delta Logistiek C1

Ongeslagen ging Fortuna/Delta Logistiek C1 de feestdagen in. Maar direct na de jaarwisseling kwam datgene waar we als trainers/coaches eigenlijk al 13 competitiewedstrijden op zaten te wachten: de eerste nederlaag.
ONDO C1 greep enigszins gelukkig met 12-11 de winst in ’s Gravenzande. In de laatste aanval lieten we nog drie open kansen voor de gelijkmaker onbenut. Zonde, maar niet te lang over treuren. We speelden deze wedstrijd onder de maat en weten dat we veel beter kunnen.

Vorige week een lastige uitwedstrijd tegen KOAG C1 in Krimpen a/d IJssel. Thuis werd het een eenvoudige 15-5 overwinning maar KOAG maakt, zeker in de thuiswedstrijden, goede uitslagen. Ze wisten thuis KCC te verslaan en verloren net als wij in ’s Gravenzande met slechts 1 doelpunt verschil. Niet onderschatten dus!! Het begin van ons was niet echt scherp (direct 2-0 achter) maar naarmate de eerste helft vorderde kregen we verdedigend steeds meer grip. Bij rust stonden we met 6-9 al aan de goede kant van de score en in de 2e helft werd de voorsprong gestaag verder uitgebreid. Uiteindelijk een zakelijke 9-17 overwinning. Bij vlagen was het veldspel van voor de Kerst zichtbaar, maar heel flitsend was het allemaal nog niet.

Dat het een week later in de thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest C1 beter zou moeten, was wel duidelijk. De Eibers hebben de 1e helft van de veldcompetitie matig gepresteerd, maar hebben het inmiddels weer aardig op de rit en voerden samen met ons de ranglijst aan. Dat Esther niet zou kunnen spelen door een vingerkneuzing die ze opliep tegen KOAG werd al snel in de week duidelijk. Ook zo een tegenslag hoort er bij gedurende een seizoen en Annemee uit de C2 vulde de open gevallen plaats in. De dinsdagtraining ging nog niet heel geweldig, maar toen was daar opeens de vrijdagtraining…… uit het niets vielen de puzzelstukjes in elkaar en beide vakken schoten een belachelijk hoog percentage van afstand en lieten de bal snel door het vak gaan. Dat gaf de burger moed!!

Gespannen koppies zaterdag voor de wedstrijd. Iedereen had wel door dat een goed resultaat onze kansen op een NK-plaats aanmerkelijk zou vergroten. De start van de wedstrijd was even flitsend als de vrijdag training. Twee aanvallen en een schot van Merijn en Milan hadden reeds doel getroffen (2-0 binnen de minuut). Dat is natuurlijk een lekker begin. Eibers scoorden direct tegen (2-1) maar het antwoord van Lucas kwam direct aan de andere kant  via een mooie 2e kans (3-1). We trokken de goede lijn verder. De opstelling van de Eibers was er volledig op gericht om het gevaar Merijn te beteugelen. Dit lukte uiteindelijk goed. Maar we hebben 5 gemakkelijk scorende heren en ook de dames mogen niet los gelaten worden dus liggen er altijd ergens anders kansen. Lucas, Milan en Brad (mooie doorloop) waren hot en via deze heren liepen we verder weg naar 6-2.

Toen begon de aanval echter te haperen. We wilden te snel. Onzuiver in de passing en kansen nemen op onhandige momenten. Bij rust stonden we nog op een 6-4 voorsprong, maar toen hadden we al een lange fase achter de rug waarin we niet scoorden. Direct na rust de 6-5 die nog werd gepareerd door Brad (7-5), maar toen brak een fase aan waarin de Eibers sterker waren. Onhandige overtredingen zorgden voor vrije ballen waar de Eibers wel raad mee wisten (7-7). Bij 7-8 kwamen we op achterstand. In ons eerste aanvalsvak snel Marlies erbij voor de nodige reboundcentimeters. Size does matter, zullen we maar zeggen…

Naast dat het ons meer mogelijkheden voor de rebound gaf, zorgde het er met name voor dat de rugdekking voor de heer van Merijn niet standaard bij de korf stond te wachten. Wederom Brad voor de 8-8, waarna we het vak van Merijn weer voor de korf kregen. Een mooi schot van Milan achter de korf bracht ons weer op voorsprong en omdat het andere vak het verdedigend uitstekend voor elkaar had, was het wachten op de definitieve nekslag voor de Eibers. Die kwam er toen de heer van Milan een actie van Merijn moest beteugelen. Milan werd simpel vrij gespeeld en wist wel raad met dit buitenkansje. 10-8 en de wedstrijd zo goed als gespeeld. Bij Eibernest vloeide het geloof in een goed resultaat snel weg en keer op keer konden we gemakkelijk de bal onderscheppen.

In de slotfase wisten Chelsea en Annemee nog een strafworp te versieren die door Lucas onberispelijk tot doelpunt werden gepromoveerd. Een mooie 12-8 overwinning en een beter onderling resultaat op de Eibers. Er is nog helemaal niets beslist maar we zitten nu wel in de beslissende fase van de competitie en zetten hiermee een belangrijke stap richting het NK. Komende zaterdag wacht in Capelle a/d IJssel de confrontatie met KCC C1. Een ploeg die eigenlijk alleen nog maar kans heeft op een NK-plaats wanneer HKV/Ons Eibernest tegen de lager geplaatste ploegen punten laat liggen. Maar ze zullen hun huid ongetwijfeld duur gaan verkopen dus we moeten zorgen dat we weer een hoog niveau halen om de punten mee naar Delft te kunnen nemen.

Deze overwinning werd met onze harde supporterskern gevierd en we gaan deze week weer hard trainen om te zorgen dat we er zaterdag klaar voor zijn. Op naar KCC!!