DOS’46 A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: Ruime winst in Nijeveen 18-28!

In de 2e speelronde van de veldcompetitie in de junioren hoofdklasse A stond voor de A1 de topper tegen DOS’46 al op het programma. Deze twee ploegen troffen elkaar de laatste jaren vaker, vorig jaar nog won Fortuna de play-off voor een plek in de Ziggodome van de ploeg uit Nijeveen. Bij beide ploegen meerdere nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen dus het was vooraf lastig te bepalen hoe de wedstrijd zou lopen. Qua scores kon het wel interessant worden want vorige week scoorden beide teams 28 goals.

De wedstrijd was om 12.30 uur gepland dus het was vroeg opstaan voor Fortuna. Ik moest zelf coachen dus helaas kon ik dit keer de wedstrijd niet live volgen. Via de groepsapp van de ouders werden we weer van elke score op de hoogte gehouden. Verder is via TeamTV de wedstrijd terug te  kijken en samen met info van degenen die wel aanwezig waren kon ik toch een verslag maken.

De beginfase was duidelijk voor DOS’46. Ze waren veel scherper en feller in de duels. De afronding bij DOS was goed, Fortuna speelde rommelig en de passing en de afronding waren in de eerste 10 minuten erg matig. DOS neemt dus logischerwijs een 4-1 voorsprong maar na een klein kwartier is de stand door enkele mooie schoten van Fortuna toch weer gelijk 5-5. Met name verdedigend merk je dat Fortuna de controle krijgt. Er wordt meer druk gegeven op zowel de aangeef, rebound als het schot en dus heeft DOS minder en moeilijkere schoten. DOS probeert het vervolgens met blokken en screens maar de uitstekend fluitende scheidsrechter fluit dit meteen af. Nadat het gelijk opgaat tot 8-8 zorgt Fortuna met rustige en goede aanvallen dat in de 8 minuten voor rust het opgebouwde overwicht ook in de score naar voren komt, ruststand 9-13.

Na de rust een vlijmscherp Fortuna dat via mooie dynamische aanvallen de stand binnen 7 minuten naar 10-18 tilt. In deze fase volgen in de verdediging de verdedigende rebounds en de steals zich op. DOS probeert vervolgens vroeg in de 2e helft met wissels het tij te keren maar ook dat werkt niet. Fortuna speelt goed, geconcentreerd en volwassen door. Uiteindelijk stopt voor Fortuna de teller weer bij 28. Een mooie score tegen een topploeg als DOS. De 18 goals tegen is ook knap te noemen, verdedigend zat het op de eerste 10 minuten en enkele domme stippen na ook prima in elkaar.

Zaterdag speelt de A1 tegen Groen Geel dat ook de eerste 2 wedstrijden won. Het is belangrijk dat Fortuna dan scherper speelt dan bij het toernooi om de Alsem Cup want daar werd tegen de ploeg uit Wormer een nederlaag geleden. Succes A1!