DSC A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 12-29

De A1 speelde dit weekend hun eerste veldwedstrijd na de Ziggofinale. In Eindhoven was DSC de tegenstander. Vorig seizoen moest er meteen een week na de zaalfinale op het veld worden gespeeld. Dit keer zat er een weekend tussen en dat leverde voor Fortuna drie wereldkampioenen op, nogmaals gefeliciteerd Roos, Sanne en Joren!

Vroeg op pad richting Eindhoven waar dus DSC de tegenstander was. DSC A1 werd in de zaal kampioen in de overgangsklasse en promoveerde in de zaal dus weer naar de A-hoofdklasse en zit volgend zaalseizoen ook bij Fortuna A1 in de poule. Fortuna had nog niet veel (compleet) getraind op het veld en ging dus hun eerste veldwedstrijd (gelukkig op een klein veld…..) spelen. Dat was in de eerste helft in sommige fases wel te zien. Beetje wennen aan de omstandigheden en aan elkaar. Verdedigend net wat te voorzichtig, zeker in het voorverdedigen. Fortuna nam na de snelle 1-0 van DSC wel meteen een voorsprong maar DSC bleef nog wel enigszins in de buurt. Na 15 minuten staat er 3-7 op het scorebord. Hierna blijft het tot vlak voor de rust schommelen tussen 3 en 4 goals verschil (6-9 en 7-11). Vlak voor rust scoort Fortuna nog de 7-12 en dat is toch wel lekker. De ouders gaan even de warme kantine in want het was toch wel frisjes langs de kant……

Dat er in de rust wat dingen waren afgesproken werd al snel duidelijk. Een fantastische 15 minuten volgen. Scherp schieten, veel goede aanvallende rebounds, veel 2e kansen, scherper en beter voorverdedigen en verdedigend harder rebounden en iets meer dan 15 minuten na rust staat het 8-22! Een 10-1 run dus, knap! Hierna speelt de A1 prima door en scoren ze er nog 7 waarvan de 3 ingevallen B1-ers (Pien, Marit en Mark bedankt voor het meegaan en invallen!) er 4 voor hun rekening nemen. Het einde komt bij 12-29.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de poule DOS’46. Fortuna staat nu 3 punten voor op DOS’46 dus een winstpartij betekent een grote stap richting de play-offs op het veld. Succes A1!