DSC A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 20-21 De A1 komt goed weg in Eindhoven

Onheilspellende taferelen in Delft toen de A1 om 9.45 uur richting Eindhoven vertrok. Regen, regen en nog eens regen. Maar gelukkig bleek het in Brabant droog en was er zelfs regelmatig een zonnetje te zien en te voelen. De A1 speelde een moeilijke wedstrijd tegen DSC. Fortuna kwam nooit echt op gang, leek de wedstrijd bij een 17-15 achterstand te gaan verliezen, maar de A1 bleef knokken en dat leverde in de slotseconde zelfs nog een tweepunter op: 20-21.
De wedstrijd begon voor de A1 erg lastig. DSC had meerdere lange aanvallen waar Fortuna in de eerste drie aanvallen maar 1 schot kon afleveren. DSC schoot echter ook niet erg goed en dus staat het na ruim tien minuten spelen pas 2-1. Fortuna komt dan iets beter in het spel. Aanvallend gaat het tempo iets omhoog en eindelijk vallen er wat schoten binnen en dus pakt de A1 een voorsprong bij 2-3 en 3-4. Elke keer countert DSC echter maar na de 4-4 schiet Fortuna snel achter elkaar twee verre schoten raak en dus staat het 4-6. Wie denkt dat de A1 doordrukt en verder uit kan lopen heeft het mis. Na de 4-6 scoort DSC twee aanvallen achter elkaar en daarna nemen ze zelfs weer de leiding bij 7-6. Er zijn nog 11 minuten te spelen tot de rust. Tot aan die rust heeft DSC constant het initiatief qua scoreverloop maar de A1 blijft aanhaken en de score gaat via 9-9, 10-10 en 11-11 naar 12-12 bij de rust.
De eerste dertien minuten na rust gaat de wedstrijd gelijk op. De A1 speelt wat beter en de ploeg gaat wat meer lopen en afwisselen. DSC neemt wel elke een voorsprong maar Fortuna maakt tot de 15-15 elke keer weer gelijk. Fortuna lijkt de 15-16 te scoren maar de scheidsrechter keurt de goal helaas voor de A1 af. Hierna weet de A1 ruim vijf minuten niet te scoren en DSC scoort wel door en de A1 staat ineens twee goals achter bij 17-15. Ondanks een time-out wankelt de A1 even en als DSC met nog 13 minuten een strafworp krijgt lijkt een overwinning ver weg. Gelukkig voor Fortuna mist DSC de strafworp waarna een schot en een kans onder korf ervoor zorgen dat Fortuna toch weer aansluit bij 17-17. De A1 blijft knokken en goed verdedigen. Enkele onhandige overtredingen zorgen er echter voor dat DSC regelmatig ‘makkelijke’ goals kan maken. DSC scoort dan ook weer als eerste en dus houden ze het initiatief, het staat 18-17. De laatste tien minuten gaan in als Fortuna de 18-18 binnen knalt. Even heeft DSC nog het initiatief en via 19-18 en 19-19 gaan de laatste vijf minuten in. Kan de A1 weer zorgen voor een goede eindfase? Met nog vier minuten komt Fortuna voor het eerst sinds de 4-6 op voorsprong in de wedstrijd, een kort schot zorgt voor de 19-20. Is dit dan al de beslissing? Fortuna verdedigt dan goed maar helaas maakt DSC 2 minuten voor het einde de 20-20. Beide ploegen zijn dan niet echt rustig en in de laatste 1,5 minuut gebeurt nog van alles. Een lange aanval van DSC die Fortuna uiteindelijk toch onderschept, Fortuna dat de bal vervolgens zomaar weggooit waardoor DSC weer aan een aanval kan werken. Met nog 30 seconden maakt DSC een actie naar binnen waarna de scheidsrechter de bal aan Fortuna geeft. Een gelijkspel lijkt dan zeker binnen maar er is dus nog 1 kans. En die wordt benut. Een goede actie naar binnen zorgt in de laatste seconden voor een strafworp voor Fortuna. Ondanks vreemd gedrag van een DSC heer ronden we de stip koelbloedig af en meteen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. DSC verdiende wellicht meer dan deze nederlaag maar uiteraard is er vreugde bij alle Fortunezen en de twee erg belangrijke punten zijn door hard knokken toch binnen!
Dank aan de A2-ers die na hun eigen regenwedstrijd meteen naar Eindhoven kwamen!
Volgende week de volgende topwedstrijd tegen koploper Groen Geel. De wedstrijd start om 14.00 uur in Delft. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan