DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 20-32 Alles weer in eigen hand

A1 DSC uit 1 20160206 Van tevoren leek het alleen een wedstrijd tegen de onderste ploeg op de ranglijst. Aan het eind van de middag bleken de behaalde 2 punten erg belangrijk: PKC speelde namelijk gelijk.

De A1 speelde in verband met carnaval vroeg in de middag in Eindhoven tegen DSC. Met de belangrijke laatste drie wedstrijden in het vooruitzicht moest dit een makkelijke wedstrijd worden tegen de onderste ploeg op de ranglijst. Dat bleek met name in de 1e helft niet echt het geval. Fortuna speelde aanvallend best goed maar met name verdedigend was het wat gemakzuchtig. Een heer van DSC had het vizier ook aardig op scherp staan. Tussenstanden van 0-3, 5-9 en 6-11 werden genoteerd en de rust kwam met 13-16.

In de tweede helft werd er veel collectiever verdedigd, tot 18-21 kon DSC nog een beetje aanhaken maar toen scoorde Fortuna 4x op rij: 18-25. Na 20-25 scoorde de A1 nog 7x en DSC in het geheel niet meer (DSC scoorde in de tweede helft dus slechts 7 keer) en dus werd het een mooie ruime overwinning met zeker in de 2ehelft meerdere mooie aanvallen. A1 DSC uit 2 20160206

Later op de dag speelden de andere ploegen in de poule waarbij KZ en PKC gelijk speelden en dus staat de A1 nu op 2 punten van nummer 2 PKC. Alles in eigen hand dus want de A1 moet nog tegen PKC. Er komen dus drie finales aan. Te beginnen met de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen KZ om 14.10 uur in Delft.

Tekst: Erik Snaphaan

Foto’s: Saskia Dijkxhoorn