Fortuna D3 rijgt zeges aaneen….

Gwendoline,  Liz, Marit, Myrthe, Senne, Koen, Mats en Niels, oftewel de D3 van Fortuna, hebben twee enorm succesvolle dagen achter de rug. Allereerst was daar op 2e Pinksterdag het Rottetoernooi in Bleiswijk. Onder de bezielende leiding van gastcoach René van Peer en met de hulp van invaller Anouk (D5) werden 2 tegenstanders simpel verslagen en bleef 1 wedstrijd onbeslist. Deze gelijkwaardige tegenstander (Olympia uit Spijkenisse) was daarom de tegenstander in de allesbeslissende finale…. De D3 van Fortuna liet er deze keer geen misverstanden over bestaan. Een keurige 4-0 was voldoende om de Rottetoernooi-cup te mogen optillen onder luid gejuich van alle toeschouwers.

Wvogels

Feitelijk was deze overwinning een opwarmertje voor de dag daarna, want alhoewel het seizoen pas net over de helft is, stond op dinsdag 17 mei de kampioenswedstrijd al op het programma. Pernix was de tegenstander en vooraf werd dit gezien als een te klaren klus, want de eerdere ontmoeting was een ruime overwinning voor deze Fortunezen. Waar sommige ploegen in andere balsporten een kampioenswedstrijd wel eens laten glippen, liet de D3 zien dat er dinsdagmiddag niets te halen viel voor Pernix. Ondersteund door beide succestrainers Sacha en Puck, die allebei voor dit duel even hun examenfocus moesten verlaten, startte Mats loeischerp en de eerste aanval leidde direct tot de 1-0. Met goed samenspel bouwde de D3 de score gestaag uit met doelpunten van invaller Milan en Koen naar een 5-1 voorsprong bij rust. Na de rust wijzigde het wedstrijdbeeld niet. Niels, Koen en Myrthe brachten de eindstand naar 9-2 en na 4 gespeelde wedstrijden is de D3 al niet meer in te halen door de concurrenten. Taart, medailles en bloemen, verzorgd door Petra en Lianne, waren op hun plaats.