Fortuna/Delta Logistiek A1 – DeetosSnel A1: 18-23 Reuzestap richting play off

Fortuna A1 speelde de uitwedstrijd tegen de nummer 3 DeetosSnel. Voor Fortuna een kans om een reuzestap richting de play off te zetten en voor DeetosSnel de laatste mogelijkheid om kans te behouden op de play off. De eerste 17 minuten waren voor DeetosSnel (tussenstand 9-3) maar na een time out van Fortuna pakte de A1 het collectief op en gingen ze erop en erover: 18-23.

DeetosSnel begint beter aan de wedstrijd. Na de 1-0 maakt de A1 nog wel gelijk maar daarna loopt DeetosSnel weg bij de A1. Aanvallend vallen de ballen op dat moment niet maar er wordt vooral matig verdedigd. Onnodige vrije ballen en te veel risico nemen zorgen voor makkelijke goals van DeetosSnel. Tot de 6-3 blijft de A1 er nog een beetje aanhangen maar dan loopt DeetosSnel weg naar 9-3. Een logische time out van Fortuna volgt. Na de time out blijkt duidelijk dat er verdedigend opdrachten zijn gegeven en aanvallend gaan de ballen vallen. Vrij snel gaat het naar 9-5 en daarna is het even een paar minuten doelpuntloos. Als met nog elf minuten tot de rust ook de eerste goal valt in het tweede aanvalsvak is Fortuna los. Het gaat naar 9-7 waarna DeetosSnel nog even meteen countert met de 10-7. Fortuna knalt echter meteen door met een hoog percentage en het gaat binnen een paar minuten naar 10-11, de eerste voorsprong voor Fortuna. Er zijn nog vier minuten te spelen tot de rust. DeetosSnel maakt nog de 11-11 maar via 11-13 komt de rust bij een voorsprong voor de A1: 12-14

De beginfase na de rust maakt meteen duidelijk hoe de verhoudingen in de hele tweede helft liggen. De eerste aanval knalt Fortuna de 12-15 binnen en even later valt ook de 12-16. DeetosSnel A1 werkt hard om in de wedstrijd te blijven, de 13-16 valt ook maar Fortuna heeft de wedstrijd in handen. De A1 speelt rustig en neemt de goede schoten. Verdedigend zit het ook beter in elkaar en Fortuna heeft nu vaak snel de bal weer in bezit. De stand gaat naar 14-18 en dan neemt DeetosSnel een time out. Er zijn nog 23 minuten te spelen. Na de time out scoort DeetosSnel de 15-18 maar drie doelpunten op rij van Fortuna zorgen ervoor dat DeetosSnel niet meer in de wedstrijd komt. Het staat dan 15-21 met nog achttien minuten te spelen. In de laatste achttien hobbelt de wedstrijd wat door en wordt er niet veel meer gescoord. Wellicht dat de warmte er iets mee te maken heeft. DeetosSnel probeert nog wel iets te forceren met (vak)wissels maar ook dat helpt ze niet. Weinig doelpunten (vijf in totaal) dus in de het laatste kwart van de wedstrijd. Via 16-22 eindigt de wedstrijd bij 18-23.

Fortuna wordt na een matige start gelukkig op tijd wakker en dus is er een dik verdiende overwinning te noteren. De koppositie blijft behouden en nog 1 overwinning betekent dat de play off op het veld binnen is. Het doel moet nu echter de eerste plek zijn, die geeft recht op een thuiswedstrijd bij deze play off. Volgende week volgt er een thuiswedstrijd voor de A1 tegen PKC. De wedstrijd in Delft start om13 uur. Succes A1!