Fortuna/ Delta Logistiek A1 – LDODK A1: 27-9 Fortuna A1 is herfstkampioen

1 oktober 2016

Voor Fortuna A1 stond in het weekend van 1 oktober de thuiswedstrijd tegen de nummer 6 van de ranglijst, LDODK A1, op het programma. Voor Fortuna is het zaak de wedstrijden tegen de op papier mindere teams goed door te komen. LDODK hoopte wellicht op een stuntje.

Al snel werd duidelijk dat Fortuna de betere was. Fortuna verdedigde goed en had de rebound snel te pakken en dus had LDODK korte aanvallen. Fortuna zorgde in de aanval voor enkele mooie aanvallen en na 13 minuten staat het 4-0. LDODK begint dan ook te scoren en sluit op 5-3 enigszins aan. Fortuna versnelt even en scoort binnen 5 minuten 3x en het staat weer 8-3. Bij deze stand zijn de eerste flitsen van het onweer dat richting Delft komt te zien en de scheidsrechter legt de wedstrijd terecht even stil. Na 5 minuten worden de laatste 6 minuten van de eerste helft uitgespeeld waarin Fortuna weer 3x achter elkaar scoort. De ruststand is dus 11-3.

Vlak voor de rust en in de rust zorgt onweer en forse regenval voor een lang oponthoud en voor een door de vele plassen onbespeelbaar veld. De wedstrijd kan niet worden uitgespeeld en het vervolg zal plaatsvinden op 22 oktober.

22 oktober 2016

Vandaag wordt het restant van de gestaakte wedstrijd tegen LDODK uitgespeeld. Er wordt gestart met een stand van 11-3 met nog 34 minuten te spelen. Voor de wedstrijd wordt er een gezamenlijke lunch genuttigd in de kantine bij Fortuna. Dit wordt door LDODK zeer gewaardeerd. In een fris weertje met af en toe een heerlijk zonnetje zorgt de A1 zeker de eerste 20 minuten voor een leuke voorstelling. Veel goals en leuk aanvalsspel zorgen dat het dan 22-6 staat. De toeschouwers hopen dan op de 30 goals maar dat gaat niet lukken. De wedstrijd eindigt uiteindelijk bij 27-9.

Door deze overwinning is de A1 herfstkampioen. En dat is toch weer knap. Tegen de 4 op papier mindere teams wordt flink gescoord (totaal 103 goals) en de uitwedstrijden tegen concurrenten DOS’46 en Nieuwerkerk worden gewonnen. Een minpuntje is alleen het in de slotfase tegen Groen Geel weggegeven punt. Nu echt op naar de zaal waar genoeg uitdagingen wachten:)

Auteur: Erik Snaphaan