Fortuna/ Delta Logistiek A1 – Oranje Wit A1: 20-16 Fortuna pakt de belangrijke koppositie

De topper in de Junioren Hoofdklasse A werd een prooi voor Fortuna A1. Oranje Wit (dat in verband met belangen bij Oranje Wit 1 niet compleet speelde) werd voor de tweede keer dit zaalseizoen verslagen door de A1. Fortuna speelde een hele goede eerste helft. Met een iets betere afronding was de voorsprong ruimer geweest dan de 10-6 ruststand die op het scorebord stond. De 2e helft begon Fortuna nog goed maar door een aantal snelle goals van Oranje Wit achter elkaar werd het iets onrustiger. De A1 scoorde echter op de belangrijke momenten waar Oranje Wit het liet liggen en uiteindelijk won de A1 dik verdiend met 20-16.

Oranje Wit opende de score maar dat bleek achteraf de enige keer dat ze op voorsprong kwamen. De A1 nam al snel het initiatief in de wedstrijd over. Verdedigend zat het ook deze keer weer prima in elkaar. Goede druk, goed collectief verdedigen en snel de rebound winnen. Dit snelle balbezit zorgt voor veel aanvallen die prima in elkaar zaten. Na de 2-2 stand liep Fortuna dus gezien het spelbeeld logischerwijs uit naar 5-2. Oranje Wit maakt dan nog de 5-3 maar dan knalt Fortuna door naar 8-3. Dan volgt een fase waar de afronding van Fortuna even wat minder wordt. Oranje Wit kan dan blijven aanhaken en de schade via 8-4 en 9-5 beperken bij de rust: 10-6.

De 2e helft start met hetzelfde beeld als in de 1e. Een goed Fortuna dat duidelijk beter is dan Oranje Wit. Via drie strafworpen van de A1 gaat de score naar 13-7. Hierna wordt Fortuna slordiger en gaat Oranje Wit beter spelen en meer duels winnen. Dit zorgt voor meer schoten van Oranje Wit en die vallen dan toch binnen. Fortuna vindt even niet de korf en in korte tijd gaat het naar 13-10. Een time out van Fortuna kan niet voorkomen dat Oranje Wit ook de 13-11 maakt. Even is de A1 erg onrustig. Oranje Wit kan dan bij deze stand van 13-11 aansluiten als ze een strafworp krijgen. Deze wordt gelukkig voor de A1 gemist waarna Fortuna het aanvallend weer een beetje oppakt en via enkele mooie aanvallen uitloopt naar 16-12. Hierna gaat de wedstrijd gelijk op via tussenstanden van 16-13, 17-14 en 18-15. De wedstrijd is dan nog niet beslist maar ook bij deze stand mist Oranje Wit een kans vanaf de stip om weer aan te sluiten. Meteen na deze misser knalt de A1 de 19-15 binnen en is de wedstrijd wel definitief beslist. De score gaat in de slotminuten uiteindelijk naar 20-16 wat ook de eindstand is.

Een hele mooie en belangrijke overwinning voor de A1. Ze pakken de koppositie en hopen die de laatste twee wedstrijden vast te houden zodat ze bij de play offs thuisvoordeel hebben. Volgende week de uitwedstrijd tegen PKC A1 dat het heel lastig heeft en op dit moment op een degradatieplek staat. Succes A1!