Fortuna/Delta Logistiek C1 als koploper de Kerst in

De laatste wedstrijd voor de Kerstvakantie was die tegen middenmoter Maassluis C1. Een ploeg die we al in de eerste helft van de veldcompetitie waren tegen gekomen. Toen werd het een eenvoudige 15-5 overwinning. De moeizame overwinning vorige week tegen Deetos C1 (13-15), die pas in de laatste 5 minuten tot stand kwam, toonde aan dat we niet in de positie zijn om ploegen te onderschatten. Dus werd er deze week goed getraind en werd er in de voorbespreking op gehamerd om geconcentreerd te verdedigen en scherp te starten.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De eerste aanval was direct een voorbode van het spervuur aan schoten dat op de korf van Maassluis C1 werd afgevuurd. Maar liefst 7 pogingen in de eerste aanvalsgolf, waarbij een drietal pogingen binnen de 5 meter. Helaas geen doelpunt maar die goals lieten niet lang op zich wachten. Via 1-1 (het eerste schot van Maassluis C1 was direct raak), waren het twee goals van Brad (schot en strafworp) die ons op een 3-1 voorsprong zette. Vrij snel daarna waren het schoten van Chelsea en Rick die de stand naar 5-1 tilden en dat was het begin waar de coaches vooraf op hoopten.

Met de 5-2 stribbelde Maassluis nog even tegen, maar de dadendrang van Fortuna C1 was gisteren niet te stoppen voor de opponent uit het gelijknamige stadje. Milan pareerde direct met een afstandsschot voor de 6-2 en daarna ging het via Merijn, Brad en een mooi schot van Roos achter de korf naar 10-3. De laatste 5 minuten voor de rust leek de vermoeidheid er een beetje in te sluipen, waardoor we even niet scherp en attent waren. Hierdoor kon Maassluis C1 via doorloopballen en een handigheidje onder de korf de ruststand naar 11-6 tillen.

Dik tevreden coaches in de rust. Veel schoten en kansen in iedere aanval. Een prima verzorgde rebound. Statisch als het moet en uit de ruimte als het kan, met veel beweging rond de korf. Zo zien de coaches het graag. Het baltempo mag nog wel iets hoger. Maar goed, er moet tenslotte altijd iets te zeuren over blijven. Het was wel zaak om verdedigend de druk er op te houden, zodat we Maassluis niet de kans zouden geven om zich terug te knokken in de wedstrijd.

Van terug knokken door Maassluis was in de 2e helft echter totaal geen sprake. Fortuna/Delta Logisitiek C1 bleef met overtuiging en tempo aanvallen en de aanvallen met 1 schot of helemaal geen schot bleven de gehele wedstrijd op één hand te tellen. Vrolijk combinerend ging het van een 11-6 ruststand naar een 23-6 stand totdat Maassluis C1 weer iets terug kon doen. Inmiddels was Annemee al in de ploeg gekomen voor Noek, die deze week ziek was geweest en nog steeds niet 100% fit was. Annemee wist haar invalbeurt met twee mooie treffers te bekronen (afstandsschot en doorloopbal). Ook de andere reserves kregen nog een paar minuten speeltijd.

De laatste goal van Fortuna (23-6) was een mooie tip-in van Merijn. Hierna mocht Maassluis C1 met twee treffers de stand nog een iets dragelijker aanzien geven. Een prima wedstrijd van Fortuna C1 waarin iedereen hard voor elkaar werkte en we bezig zijn om zoveel mogelijk goals met het vak te maken. Leuk om te zien dat iedereen bereid is om voor elkaar te werken en dat we het niet zo belangrijk vinden wie de doelpunten maakt.

’s Avonds kwam het goede nieuws dat Eibernest C1 ruim wist te winnen van ONDO C1, zodat het gaatje met de nummer 3 inmiddels 4 wedstrijdpunten is. Na de jaarwisseling treffen we in ’s Gravenzande datzelfde ONDO C1. Dat is echter nog ver weg en eerst gaan we genieten van de kalkoen en de oliebollen.

Dit seizoen hebben we 13 competitiewedstrijden gespeeld. Elf wedstrijden gewonnen en tweemaal een gelijkspel. We gaan lekker de Kerst in!! In 2018 gaan we weer verder om ons spel te verbeteren en wedstrijd voor wedstrijd te proberen als overwinnaar uit de strijd te komen. Iedereen fijne feestdagen gewenst en tot ziens in 2018!!!