Fortuna/Delta Logistiek dichtbij plaatsing kruisfinales

Op bezoek in Amsterdam boekte Fortuna/Delta Logistiek haar zesde overwinning van het veldseizoen. De Delftenaren speelden tegen AW.DTV dat samen met KCC/SO natural strijdt tegen degradatie. In een zeer fysieke wedstrijd met druilerig weer wist Fortuna met 15-18 te winnen. Het verschil met de nummer drie (Blauw-Wit en LDODK/Rinsma Modeplein) bedraagt drie punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg betekent dat een zeer riante uitgangspositie voor de verliezend zaalfinalist.

Michelle van Geffen en Roos van Groen startten zondagmiddag in de basis. Claire van Oosten en Eva van der Zon keken nog steeds met (lichte) blessures vanaf de zijlijn toe, terwijl Sanne Alsem een hele wedstrijd speelde in de ruim gewonnen wedstrijd met Fortuna/Delta Logistiek 2 (11-21). Nik van der Steen begon bij de heren op de bank.

In een voornamelijk gelijkopgaande eerste helft, bleek Fortuna vooral efficiënter. De Amsterdammers begonnen sterk, maar moesten ook al vroeg in de wedstrijd de eerste teleurstelling verwerken. Jim Snel moest al in de beginfase met een spierblessure naar de kant. Zijn vervanger Clarence Rademaker mocht vervolgens de veelal fysieke duels met Fortuna’s aanvoerder Marcel Segaar uitvechten.

Lange tijd bleven beide ploegen in evenwicht, toch was het Fortuna dat vlak voor rust een gaatje sloeg via onder andere treffers van Van Geffen en Van Groen. De stand in Amsterdam stokte bij een 6-9 tussenstand. Aan het eind van die eerste helft kreeg Daan Preuninger een gele kaart, nadat hij eerder al een waarschuwing ontving van scheidsrechter Marcel Winters.

In de tweede helft werd Daan Preuninger naar de kant gehaald en mocht Nik van der Steen zijn stempel op de wedstrijd drukken. Al vroeg liep Fortuna/Delta Logistiek uit naar een marge van vijf (6-11), maar toch kwamen de Amsterdammers terug. Bret Nolthuis benutte een strafworp, waardoor het in de slotfase weer gelijk stond: 15-15. Twee aanvallen later had de kleine Van der Steen – de directe tegenstander van Nolthuis – alweer twee keer gescoord en was het slotakkoord voor Joren van Nieuwenhuijzen, die een mooie aanval beloonde met het laatste doelpunt van de wedstrijd: 15-18.

Zodoende kan Fortuna/Delta Logistiek zich op 27 mei plaatsen voor de kruisfinales. Die andere Amsterdamse Ereklasseploeg: Blauw-Wit komt dan op bezoek in Delft. De voorsprong op de ploeg van Barry Schep bedraagt drie punten. KZ/Hiltex versloeg KCC/SO natural en blijft daarmee gedeeld koploper met Fortuna.