Fortuna/Delta Logistiek A1 – DOS’46 A1: 23-17 Goede 2e helft zorgt voor winst A1

De A1 speelde dit weekend tegen DOS’46. Een wedstrijd tussen twee play off ploegen uit de zaalcompetitie. Fortuna wilde DOS’46 op 5 punten achterstand zetten terwijl DOS’46 zo goed als zeker speelde voor hun laatste kans op een play off plek. DOS’46 start goed, Fortuna haakt aan en dan volgt er een gelijk opgaande eerste helft (rust 9-9). De 2e helft is Fortuna veel beter en zo behaalde de A1 een mooie ruime overwinning: 23-17.

Fortuna begon heel matig aan de wedstrijd. Slechte keuzes, slechte schoten en geen rebound. DOS’46 scoorde meteen uit hun eerste twee aanvallen en dus staat het na een minuut 0-2. Twee minuten later maakt DOS’46 de 0-3 en Fortuna komt maar niet lekker in de wedstrijd. Na negen minuten is daar dan eindelijk de eerste goal voor de A1, een stip zorgt voor de 1-3. DOS’46 weet in deze fase ook de korf niet te vinden en dus kan Fortuna gelukkig aansluiten bij 3-3. Vervolgens gaat de wedstrijd gelijk op tot de 6-6 na 16 minuten spelen. Fortuna gaat beter spelen en is vooral rustiger en maakt minder fouten. Er worden betere kansen genomen en de rebound is beter verzorgd. De volgende vijf minuten weet DOS’46 niet te scoren en bij 8-6 is het eerste gaatje geslagen. DOS’46 neemt met nog een kleine tien minuten tot de rust een time out waarna ze (doordat nu Fortuna ruim vijf minuten niet scoort) op 8-8 weer aansluiten. De laatste minuten voor rust scoren beide ploegen nog 1x en dus staat er een 9-9 ruststand op het bord.

Ook de 2e helft start DOS’46 goed, de eerste aanval schieten ze meteen de 9-10 binnen.
Fortuna countert snel en maakt de 10-10. Hierna neemt DOS’46 nog 1x de leiding maar na de 11-11 neemt Fortuna de wedstrijd in handen. Via prima verdedigen en goede kansen zoekend in de aanval lopen ze uit naar 13-11. Er zijn dan nog wel 27 minuten te spelen. Fortuna komt echter de volgende 27 minuten niet meer in de problemen. DOS’46 blijft bij 15-12, 16-13 en 17-14 nog op drie goals verschil maar Fortuna blijft vrij makkelijk overeind. Via meerdere mooie goals staat het bij een time out van Fortuna met nog 13 minuten te spelen 19-14. Duidelijk is dan dat Fortuna de wedstrijd gaat winnen. Via 20-16 staat het met nog 9 minuten te spelen 21-17. DOS’46 scoort vervolgens geheel niet meer, Fortuna prikt er nog 2 bij en dus eindigt het bij een mooie 23-17, waarbij opnieuw alle acht Fortunaspelers scoren.

Er volgen voor Fortuna nu drie wedstrijden tegen de ploegen die strijden tegen degradatie. Volgende week speelt de A1 thuis tegen SKF om 10.40 uur! Succes A1.

Tekst: Erik Snaphaan