Fortuna/Delta Logistiek A1 – KZ A1 29-25. A1 krijgt loon naar werken.

A1 KZ 3 20160213Zaterdag stond een belangrijk potje korfbal op het programma van onze A1. Tegenstander was KZ A1; A1 KZ 7 20160213een ploeg waar in Koog aan de Zaan jammerlijk van werd verloren. Een verliespartij vandaag zou een flinke streep door de rekening zijn voor onze A1. Vorige week immers verloor PKC A1 een punt aan ditzelfde KZ waardoor onze A1 de mogelijkheid voor het bereiken van de kruisfinales weer in eigen hand kreeg. Dan moest de wedstrijd vandaag echter wel gewonnen worden.

Of de spanning om te moeten winnen het was of nog niet voldoende focus is niet te zeggen maar KZ schoot uit de startblokken en al snel keek de A1 tegen een achterstand van 3 doelpunten aan. Dat was niet de doelstelling van deze wedstrijd. De ploeg leek zich dat zelf tijdig te realiseren want nog in de eerste helft werd de achtervolging ingezet en werd de achterstand omgebogen in een 17-12 ruststand met rust. A1 KZ 5 20160213

Na de rust bouwde de A1 rustig verder en wist de voorsprong uit te bouwen. Tegen het einde van de tweede helft echter verloor het enigszins de concentratie waardoor KZ dichterbij kon komen. Gelukkig was de ploeg weer op tijd bij de les en werd keurig mee gescoord met KZ waardoor de winst niet meer in gevaar kwam. De somtijds best rommelige wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 29-25 overwinning. Al eerder was bekend dat PKC nipt verloren had bij Groen-Geel waardoor onze A1 en PKC op gelijke hoogte op de ranglijst staan. Spannend met nog twee krakers op het programma; eerst de wedstrijd tegen PKC en als laatste de wedstrijd tegen Groen-Geel. Met recht krakers waarbij de A1 alles uit de kast zal moeten halen om de punten binnen te spelen. Maar ook krakers waarbij het publiek bij alle uitslagen waarschijnlijk altijd de lachende derde zal zijn. Komt dat zien dus!