Fortuna/Delta Logistiek A1 scoort te weinig om te winnen bij Nieuwerkerk. Verlies met 19-15.

Op dinsdagavond 10 mei speelde onze A1 de inhaalwedstrijd tegen en bij Nieuwerkerk. De A1 begon deze wedstrijd scherper dan de twee wedstrijden hiervoor zodat het niet direct tegen een achterstand aan hoefde te kijken. Er werd hard gewerkt en er werden ook leuke combinaties gespeeld maar wat opviel was het lage schotpercentage dat de ploeg parten speelde. Dat is al een aantal weken een lastig ding… er worden kansen genoeg gecreëerd, er kan herhaald worden en er zitten mooie aanvallen bij maar wat er aan ontbreekt is de afronding. Heel veel ballen vallen net niet. In de wedstrijd tegen Nieuwerkerk lukte dat zelfs niet met opgelegde kansen als strafworpen. Maar liefst 4 gemiste strafworpen gedurende de wedstrijd bleken aan het einde zeer duur te zijn.

In de rust stond onze A1 nog aan de goede kant van de score maar in de tweede helft lukte het niet meer om de ballen door de korf te laten vallen. En als dat niet lukt, dan gaat de tegenstander er met de winst vandoor. Nieuwerkerk kreeg vleugels en onze A1 verloor het vertrouwen waardoor veel toch wel mooie kansen niet verzilverd werden. Nieuwerkerk strafte de fouten van onze A1 ook genadeloos af en zo speelde A1 in de loop van de tweede helft een verloren wedstrijd. Met een aantal wissels werd geprobeerd het tij te keren maar dat lukte helaas niet.

Het wordt snel omschakelen voor onze A1 want aanstaande zaterdag staat er weer een wedstrijd op het programma. Dat betekent: rug rechten, kijken wat beter kan en moet, lekker en scherp trainen en dan volop de focus op zaterdag om de broodnodige punten binnen te harken. Kop op A1!