Fortuna/Delta Logistiek A1 – SKF A1: 29-9 Makkelijke winst voor de A1

Dit weekend stond voor de A1 de wedstrijd tegen SKF A1 op het programma. SKF won vorige week voor het eerst dit veldseizoen en wellicht dachten ze een kansje te hebben tegen koploper Fortuna. Dat dit kansje er echter niet zou komen bleek al na 5 minuten spelen. Fortuna start namelijk superscherp. Hoog tempo, mooie aanvallen met goede afronding en veel druk in de verdediging. Het staat na die eerste 5 minuten al 6-1 met zes verschillende doelpuntenmakers. Fortuna neemt na de 6-1 geen gas terug en loopt verder uit naar 10-1 met nog 22 minuten te spelen. SKF neemt dan een time out. Na de time out blijft Fortuna scherp verdedigen en dwingt SKF tot veel fouten en veel korte aanvallen. De afronding in de aanval is dan wat minder, tot aan de rust scoort Fortuna er nog 5 bij. De rust komt bij 15-2.

Na rust een beetje een stroeve start. In de eerste 10 minuten maakt Fortuna 1 goal waarna SKF tien minuten na rust hun eerste velddoelpunt maakt (in de 1e helft maakten ze 2 strafworpen), de stand is dan 16-3. Hierna raakt Fortuna aanvallend weer op stoom en is de afronding weer erg scherp en met nog een kwartier te spelen staat het 22-4. In de laatste 15 minuten kan SKF dan een beetje mee gaan scoren en via 23-6 en 27-7 eindigt de wedstrijd bij 29-9.

Een erg knappe scherpe start, goed collectief verdedigen en lange fases met mooie aanvallen en een hoog afrondingspercentage zorgt voor een makkelijke overwinning. Nummer 3 Groen Geel verloor bij Nieuwerkerk en dus zijn de play offs bijna binnen. Volgende week speelt de A1 in Friesland bij LDODK. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan