Fortuna/Delta Logistiek B1 plaatst zich voor de veldfinale!

Na de overwinningen op Achilles B1 (20-11) en PKC B1 (15-20) was het kampioenschap voor Fortuna/Delta Logistiek B1 een feit. Het waren beide wedstrijden waarin we goed korfbal speelden en een hoog niveau haalden. Na deze overwinningen konden we ons gaan richten op de play-off, waarbij een week later bleek dat onze tegenstander het sterke Deetos B1 zou worden.

De resterende competitiewedstrijden konden we het hoge niveau van de weken daarvoor helaas niet vasthouden. Moeizame wedstrijden tegen Die Haghe B1 (15-15) en Fortis B1 (winst 8-15) waren het gevolg. Het bleek lastig om de echte scherpte voor deze wedstrijden op te wekken.

Die scherpte moest er wel zijn tegen Deetos B1. Vooraf hadden we een aantal zaalwedstrijden van hun terug gekeken, een plan gemaakt en de laatste 2 weken ontspannen getraind. Op papier heeft Deetos B1 misschien wel de betere ploeg, maar we weten inmiddels uit ervaring dat het niet altijd gemakkelijk is om een favorietenrol ook om te zetten in een goed resultaat.

De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Nieuwerkerk. Voor Jason een bijzondere wedstrijd, omdat hij aan het begin van dit seizoen de overstap maakte van Nieuwerkerk naar Fortuna. Gespannen koppies bij het voorstellen. Lekker veel publiek van Fortuna langs de kant. Dat zijn de leuke wedstrijden om te spelen!!
We mochten de wedstrijd starten in onze nieuwe uitshirts van sponsor Van Dijk! Super geregeld Jan van Workum!! Dank daarvoor. Echt super gave shirts.

In de beginfase van de wedstrijd wisten we steeds vrij snel de bal eruit te halen bij Deetos. We hadden echter aanvallend moeite om tot goede schoten te komen. Mede ook door de goede druk die door de Dordtse verdediging werd gegeven. Pas na een minuut of 7 viel de eerste treffer (helaas aan Dordtse kant) en daarna ging het redelijk snel naar een 0-4 achterstand. Geen lekker begin, maar ons verdedigende plan werkte op zich niet onaardig. Deetos kwam ook maar zelden tot meerdere schoten in een aanval en in de eerste helft bleven de doelpunten schaars.

Via 2-4 ging het naar een 2-7 achterstand en pakten donkere wolken zich samen boven het Fortuna-publiek. Zouden we kansloos afgeslacht gaan worden door Deetos B1? De 3-7 uit handen van Mark, vlak voor rust, was erg lekker. Daarmee bleef Deetos binnen bereik en konden we de rust mooi gebruiken om er weer wat geloof in te pompen. Velen vroegen na de wedstrijd aan ons wat we precies gezegd hebben in de rust. Dat blijft uiteraard het geheim van de smid. Maar goed…… zowel Sem als ik hebben nog doorlopende contracten bij Fortuna maar die kunnen uiteraard voor grof geld afgekocht worden.

Na de rust direct het eerste schot van Kay raak, BAM 4-7 en toen in de volgende aanval direct de 5-7 er overheen kwam, was het geloof helemaal terug en sloeg bij Deetos de paniek toe. Via 5-8 ging  het opeens naar een 10-8 voorsprong voor Fortuna en toen was er nog iets minder dan een kwartier te spelen. De kansloze 3-7 achterstand werd dus in no time omgebogen naar een 10-8 voorsprong. Dat heet veerkracht tonen!

Deetos B1 herstelde zich echter knap, gingen aanvallend iets anders spelen en sloten bij 10-10 weer aan. Via Mark (11-10) en Annick (12-11) bleven we steeds de voorsprong pakken maar een beslissend gaatje kon er niet geslagen worden. Sterker nog, bij 12-13 leek het opeens Deetos dat in de slotfase met de volle buit er vandoor ging. Leek…. want Mark had duidelijk zijn zinnen gezet op een finale (BAM, 13-13) en het was uiteindelijk Jan die met zijn hakken tegen de achterlijn het vonnis voltrok (14-13).

Een hectische slotminuut met nog dom balverlies volgde maar toen de uitstekend leidende scheidsrechter met een ferm fluitsignaal deze wedstrijd naar de geschiedenisboeken verwees, vielen alle spelers en speelsters elkaar in de armen. YES!!!!! FINALE!!! Wie had dat gedacht na de teleurstelling die we aan het einde van de zaal moesten verwerken??? Super knap hoe Fortuna B1 de rug heeft gerecht en wedstrijd voor wedstrijd naar dit resultaat heeft toegewerkt.

Maar goed…. finales zijn leuk om te spelen. Ze zijn echter nog veel leuker om te winnen!! ZKV B1 wordt de tegenstander. Hier hebben we een aantal weken geleden in een oefenwedstrijd van verloren dus ook dit wordt weer een zware dobber. Maar we gaan onze huid duur verkopen en er alles aan doen om de cup met de grote oren mee naar Delft te nemen. Kom ons steunen volgende week in Bennekom en trek wat leuks (rood/wit) aan!