Fortuna/Delta Logistiek C2 sluit af met winst op NIO

Fortuna/Delta Logistiek C2 speelde vorige week in De Lier een dramatisch slechte wedstrijd tegen Valto C1 en verloor kansloos met 12-3. De kampioenspoule was dus niet meer haalbaar maar we wilden natuurlijk nog wel de eerste helft van de veldcompetitie met een goed gevoel afsluiten.

De laatste weken een wat rommelige opkomst op de trainingen door schoolkampen, blessures en veel gevallen van zwak/ziek/misselijk. Afgelopen vrijdagavond waren we dan eindelijk weer eens compleet (op Evelijn na, maar die gaat ook weer snel aansluiten) en werd er goed en hard getraind. En vooruitgang moet je uiteindelijk boeken op de trainingen!!

De coaches Anouk en Esther hamerden er in de voorbespreking op dat er scherp gestart moest worden! Nog geen enkele wedstrijd was Fortuna C2 gestart met een voorsprong. Nu gebeurde dat echter wel! Direct in de eerste aanval werd Tara mooi vrij gepasst en van dichtbij legde zij de 1-0 in het gele mandje. Na de 1-1 promoveerde Milan een afketsende bal tot doelpunt (2-1) maar daarna ging het even iets minder. NIO had wel veel lengte maar kwamen eigenlijk alleen ver van de korf tot schoten. Er waaiden er echter twee in en we keken plotseling tegen een 2-3 achterstand aan.

Maar Fortuna C2 deed er een schepje bovenop en door een doorloopbal van Lucas (3-3), een slim balletje van Brad (4-3) en een mooi schot van Lars (5-4) werd de rust met een terechte voorsprong gehaald.

Na de rust werd Marlies heel mooi vrij gepasst door Lucas en rond de korf is Marlies dodelijk met haar zuivere schot (6-4). NIO kwam nog wel even terug tot 6-5 maar via een afstandsschot van Milan (7-5) en wederom een mooi doelpunt van Marlies (8-5) werd de wedstrijd langzaam naar ons toe getrokken. Bij 8-6 werd het nog even spannend maar Milan versierde twee strafworpen die beiden koelbloedig door Brad werden benut (10-6).

De laatste 6 minuten van de wedstrijd ging het baltempo en looptempo weer teveel omlaag. Dat was erg jammer want anders was de voorsprong ongetwijfeld hoger uitgevallen. Maar goed, de punten werden binnen gesleept. Iedereen heeft keihard gewerkt en de overwinning was meer dan terecht.

We gaan de komende weken weer hard (en hopelijk compleet…) trainen en dan weer proberen om met z’n allen een paar stapjes vooruit te maken.
De 1e klasse is een zware poule voor jullie maar met hard werken kunnen we best wel in de middenmoot meedraaien. Ga zo door Fortuna C2!!