Fortuna/Delta Logistiek C2 toont veerkracht

Fortuna/Delta Logistiek C2 heeft vier wedstrijden gespeeld. Tijd om eens even aandacht te besteden aan deze toppers. De ploeg bestaat grotendeels uit eerste jaars C-kinderen en alleen Marlies, Chloë (1 dagje te vroeg geboren) en Lars speelden vorig seizoen ook al in de C2. Alle andere kinderen speelden vorig jaar in de D1.

In de 1e klasse moet er geknokt worden tegen veel C1 ploegen die al met meerdere 2e jaars C-spelen. Fysiek delven we dus meestal het onderspit. Maar onder de bezielende leiding van de trainers Esther, Anouk en Peter wordt er hard getraind om te zorgen dat we wat afwisseling in ons spel krijgen (molentje-draaien is verboden!!), zodat we de tegenstanders toch kunnen verrassen.

Tegen KVS C1 werd er aardig gespeeld maar was er aanvallend te weinig schotkracht om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Een 10-7 nederlaag in Scheveningen. Vervolgens thuis tegen het sterke Avanti C1. Naast het feit dat deze ploeg veel fysieke kracht en lengte in huis heeft, zitten er ook een paar behoorlijke talenten in. Een kansloze 16-8 nederlaag was het gevolg. Maar vorige week waren daar de eerste wedstrijdpunten!!
Tegen De Weidevogels C1 werd er een duidelijke 5-10 overwinning gehaald en er is geen beter medicijn om het spel te verbeteren dan overwinningen.

Steeds vaker zien we dat de kinderen van de bal af lopen en dat we de pass ook durven te gooien. Het gaat nog niet altijd goed maar het motto is: liever een pass om het spel te verleggen die fout gaat, dan de hele wedstrijd risicoloos 3 meter naast je gooien….. Hoewel, als je met nog 1 minuut te spelen 10-9 voorstaat, dan zou het misschien beter zijn om…. Maar goed, daarover verderop in dit stukje meer.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Maassluis C1 op het programma. Ook deze ploeg had weer veel lengte. Zeker aan dameskant liepen er een aantal rond die probleemloos zonder trappetje de ramen van het restaurant op de Euromast kunnen lappen. Een beetje lengte bij de onzen zou prettig zijn maar we wachten rustig op de groeispurt die ook in Delft/Delfgauw en omgeving een keer moet gaan toeslaan. De start van de wedstrijd was van de kant van Fortuna/Delta Logistiek C2 slap en weinig hoopgevend. Maassluis C1 kon er lustig op los combineren en het leek wel of we een beetje onder de indruk waren van de tegenstander. Maassluis was veel feller en voor we met de ogen konden knipperen stonden we 0-4 achter.

Daarna herstelden we ons echter knap want binnen een paar aanvallen (twee afstandsschoten van Lucas en een mooie doorloopbal van Brad) stond het 3-4. Tot de rust bleef Maassluis C1 echter de veel betere ploeg die gemakkelijker kon rond spelen en ook veel vaker tot doelpogingen kwam dan Fortuna C2. Vlak voor rust stond het 4-8 maar Marlies zorgde er met een handige omdraaibal voor dat we toch nog konden aanpikken (5-8).

Ik weet niet of Anouk en Esther in de rust een donderspeech hebben gehouden maar in ieder geval stond er na de rust een heel ander Fortuna C2 in het veld. Nog steeds dezelfde spelertjes maar nu werd er veel meer strijd geleverd en werd er verdedigend veel meer druk op Maassluis C1 gelegd. Die maakten weliswaar nog wel de 5-9 maar we werden sterker en veroverden steeds vaker de bal in de verdedigende rebound. Eerst maakte Chloë de 6-9 vlakbij de korf (na een soepel lopende aanval) en daarna kreeg Milan een strafworp mee die Brad verzilverde (7-9). Het vertrouwen in een goed resultaat was nu helemaal terug en toen Tara met één van haar befaamde korte schoten de 8-9 aantekende sloeg de paniek bij Maassluis helemaal toe. Fortuna C2 rook bloed en in de volgende aanval schoot Lucas zelfs de 9-9 binnen.

Er waren toen nog circa 5 minuten te spelen en een spannende slotfase kondigde zich aan. Milan wurmde zich opnieuw langs zijn tegenstander en werd onreglementair gestopt. De strafworp werd door ijskonijn Brad koelbloedig verzilverd en zo stond er een 10-9 voorsprong op het bord. In de slotfase kreeg Maassluis nog een paar geweldige kansen mede doordat wij in de aanval (dit zijn van die momenten dat je de lange pass even NIET moet gooien…) snel balverlies leden. Gelukkig ketsen ze allemaal net uit de korf en zo kon Fortuna/Delta Logistiek C2 een spectaculaire overwinning van 10-9 vieren.

Deze week gaan we op de training weer aan de slag om te kijken hoe we tot meer schotkansen in een wedstrijd kunnen komen en dan wacht volgende week de moeilijke uitwedstrijd bij Valto. Een oefenwedstrijd werd daar kansloos verloren maar als er dezelfde strijd wordt geleverd als vandaag in de 2e helft tegen Maassluis dan liggen er zeker kansen. Ga zo door Fortuna C2!!!