Fortuna/Delta Logistiek D3 wint laatste wedstrijd zaalseizoen

Fortuna/Delta Logistiek D3 kon zelf geen kampioen meer worden maar tegenstander VEO D1 had nog wel degelijk kans op het kampioenschap. Dan moest er echter wel gewonnen worden in Delft en onze D3 heeft dit seizoen al meerdere keren laten zien voor vele ploegen een lastige tegenstander te zijn.

De trainers/coaches Sascha en Puck moesten zelf spelen (en hebben zich gelukkig eindelijk veilig gespeeld met de A2….) en daardoor was het invalcoach Blom die de troepen vandaag moest leiden.

Na een lange blessureperiode stonden Mats, Koen en Marit weer binnen de lijnen en onder leiding van scheidsrechter La Haye (die ook weer eens de dikke stoflaag van zijn fluit geblazen had) kon de wedstrijd aanvangen. De eerste aanval met Gwendoline, Liz, Mats en Niels hadden een paar mooie kansen maar de bal wilde er niet in en dus werd met een 0-1 achterstand het eerste kwart afgesloten.

Toen was het de beurt aan Mythe, Marit, Koen en Lars om de stand gelijk te trekken. Koen deed dit heel koelbloedig uit een strafworp. Er waren ook nog een paar mooie kansen voor Lars, die dit seizoen pas met korfballen is begonnen. Het verdedigen bij hem ging vandaag super goed alleen moet hij nog leren om iets sneller te schieten waardoor hij ook zijn kansen kan gaan afronden.

Scheidsrechter La Haye floot streng doch rechtvaardig, maar de twee strafworpen die Fortuna voor de rust kreeg, gingen helaas beiden mis.

Na de rust nam VEO D1 weer een voorsprong (1-2) maar ook de Voorburgers hadden moeite om hun strafworpen te verzilveren. Maar liefst drie van deze buitenkansjes lieten zij onbenut. Fortuna/Delta Logistiek D3 bleef met z’n allen echter knokken voor een goed resultaat. De strafworp die Senne heel mooi erin gooide werd helaas ook afgekeurd. Scheidsrechter La Haye constateerde dat zij enige millimeters over de strafworp lijn stond. Maar goed, niet al te lang getreurd, want met een droge knal was het Niels die vlak voor het verstrijken van het derde kwart alsnog de stand gelijk trok.

Een bloedstollende laatste kwart diende zich aan. VEO kreeg nog een paar mooie kansen en vlak voor tijd kon Marit de wedstrijd met een strafworp beslissen. Helaas…. ook deze ging mis. Mocht het dan niet lukken vandaag? Jawel, want in de allerlaatste aanval was het alsnog Marit die met een schitterend afstandschot de overwinning alsnog naar Delft bracht (3-2). Super leuk! Met name voor Marit omdat zij in de uitwedstrijd tegen VEO met een zware hersenschudding werd afgevoerd. Dan is het natuurlijk gaaf om in de thuiswedstrijd de winnende te maken.

Uitbundige taferelen na afloop van deze super spannende wedstrijd! Super leuk om te zien hoe de D3 met elkaar blijft vechten voor een goed resultaat en ook als team blijft spelen.
Ga zo door!! Dan gaan er tijdens de veldcompetitie vast nog vele punten volgen!!