Gelijkspel Fortuna/Delta Logistiek D1

Fortuna/Delta Logistiek D1 speelt dit zaalseizoen in een poule met veel ploegen uit de omgeving Rotterdam en Dordrecht. Allemaal onbekende ploegen waar deze lichting eigenlijk nog nooit tegen gespeeld heeft. Dit is leuk voor de kinderen want ploegen als Die Haghe D1, KVS D1 en TOP D1 kunnen we inmiddels wel dromen. En zij zullen ons inmiddels ook wel een beetje zat zijn.
Nadeel is echter om in te schatten hoe het niveau van de ploegen is en hoe zich dit verhoudt tot het niveau van Fortuna/Delta Logistiek D1.

Vorige week werd er redelijk ruim gewonnen van Albatros D1 met 9-15. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het daar in Zwijndrecht allemaal niet maar uiteindelijk kon de D1 daar in het laatste kwart van de wedstrijd het kwaliteitsverschil in de stand tot uitdrukking laten komen.

Gisteren stond Oranje Wit D1 op het menu. Een vereniging met een indrukwekkende jeugdopleiding dus we moesten er maar van uitgaan dat het een lastig potje zou worden. Dan kan het alleen maar meevallen. Het eerste aanvalsvak had moeite om tot scoren te komen. De bal ging wel goed van hand tot hand maar het baltempo was iets te laag en de acties te voorspelbaar om Oranje Wit D1 in verlegenheid te brengen. Een 0-2 achterstand was het gevolg en Oranje Wit D1 had voor deze twee treffers maar erg weinig schoten nodig.

Het tweede aanvalsvak oogde wat gevaarlijker en hadden ook iets meer dreiging richting de korf. Al snel lag de 1-2 er in maar opnieuw een schot van Oranje Wit D1 betekende 1-3. Vanaf dat moment ging het iets beter draaien. Bij 4-3 (strafworp Brad) kwam Fortuna/Delta Logistiek D1 voor het eerst op voorsprong en wist dit vast te houden tot de rust (6-5). Nog niets was er beslist en gezien de krachtsverhoudingen op het veld was wel te voorspellen dat het heel spannend zou worden in de tweede helft.

In de eerste helft verloor onze D1 veel de bal door slordig te passen. In de tweede helft ging dit een stuk beter en hadden we ook langer de bal maar vielen de goals moeizamer. Oranje Wit D1 verdedigde goed voor en met de D1 had moeite om een goede aangeefpositie te krijgen. Telkens nam Oranje Wit D1 een voorsprong (6-7 en 7-8) maar Fortuna/Delta Logistiek D1 bleef hard werken en kwam al weer snel gelijk. Op 8-8 scoorde Milan een mooi afstandschot (9-8) en leek de D1 dan eindelijk de wedstrijd te gaan beslissen. Een paar mooie kansen bleven echter onbenut en het werd weer 9-9. Snel scoorde Noek de 10-9 maar al even snel viel de gelijkmaker (10-10).

De laatste minuten waren tenenkrommend spannend. Zowel Oranje Wit als Fortuna had hier de wedstrijd kunnen beslissen en als onze D1 wat zorgvuldiger haar balbezit had benut, was het ook zeker gelukt. Een laatste schot van Milan ketste nog net uit de korf waarna de scheidsrechter affloot. Oranje Wit vierde het punt alsof het kampioen was geworden en misschien begrijpelijk gezien het feit dat ze op het veld van Albatros D1 hadden verloren waar onze D1 vorige week ruim van won. Op basis van de veldverhoudingen was het punt voor de ploeg uit Dordrecht zeker terecht te noemen.

Balende gezichten aan de kant van Fortuna/Delta Logistiek D1. We kunnen echter veel beter dan we gisteren lieten zien en dat gaat ook zeker lukken de komende wedstrijden!! Succes deze week en hard trainen dan gaan we er volgende week tegen Maassluis D1 weer met nieuwe moed tegenaan. Ook dit zal een lastig potje gaan worden.