Groen Geel A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 25-17 Terechte nederlaag voor de A1

Nadat Fortuna vorige week op het nippertje de 1e play off in Delft had gewonnen was het dit weekend tijd voor de 2e play off, dit keer in de thuishal van Groen Geel in Wormer. Het werd een lastige avond voor de A1. De eerste twintig minuten gingen gelijk op maar Groen Geel ging met een kleine voorsprong (14-12) de rust in. Na de rust zien we een Groen Geel dat beter is dan Fortuna en gestaag uitloopt naar de uiteindelijke terechte overwinning van 25-17.

Nadat eerst in de kantine een door de ouders geregelde maaltijd was genuttigd en was gekeken naar de sensationele en knappe zege van Fortuna 1 ging de A1 op weg naar Wormer. De ouders hadden de voor Fortuna aangewezen plek op de tribune prachtig versierd. Helaas bleek uiteindelijk, ondanks de bewuste keuze voor de aanvangstijd van 19.00 uur, dat er nagenoeg alleen ouders (inclusief ouders van reserves, die zich ook goed lieten horen) en aanhang aanwezig waren om de A1 te ondersteunen. Het Groen Geel publiek was logischerwijs wel massaal en hoorbaar aanwezig dus dat was een nadeel voor Fortuna.

De eerste twintig minuten gaan gelijk op waarbij beide ploegen maximaal een voorsprong van 1 goal nemen. Dit gaat door tot de 10-10 maar dan stokt het scoren bij Fortuna enigszins en Groen Geel neemt een voorsprong van twee goals bij 12-10. Door een vrije bal is er even aansluiting voor Fortuna bij 12-11 maar Groen Geel heeft duidelijk een betere eindfase van de eerste helft en ze lopen uit naar 14-11. Gelukkig knalt Fortuna vijf seconden voor rust nog de 14-12 binnen waardoor er gewoon in de tweede helft nog alles mogelijk is.

De eerste minuten na rust zijn geheel voor Groen Geel. Fortuna vindt de korf niet en Groen Geel loopt uit naar 16-12. Even countert de A1 bij 16-13 maar Groen Geel gaat gewoon door en bij 18-13 neemt Fortuna een time-out. Er zijn dan nog twintig minuten te spelen. Deze lijkt even te werken want binnen twee minuten gaat het naar 18-15 en dan neemt Groen Geel meteen een time-out (met nog achttien minuten te spelen). Vervolgens wordt er vijf minuten niet gescoord en is het de vraag wie er nu als eerste scoort. Haakt Fortuna nog aan of neemt Groen Geel afstand. Het wordt helaas voor de A1 het laatste want Groen Geel knalt ineens door naar 21-15. Als dan de score naar 22-16 gaat, Fortuna een strafworp mist en meteen daarna de 23-16 valt is de wedstrijd met nog acht minuten te spelen wel klaar. Dit keer komt er geen run van Fortuna. In de eindfase wordt er vervolgens niet veel meer gescoord. Groen Geel maakt er nog twee en Fortuna nog eentje. Fortuna scoort dus in de laatste achttien minuten twee doelpunten. Duidelijk is wel dat je dan geen wedstrijd zal winnen. Een terechte overwinning voor een Groen Geel dat heerste in de rebound en een betere afronding had.

Het staat nu dus 1-1 in deze best of 3 play-offs. Aanstaande woensdag zal de derde en beslissende wedstrijd worden gespeeld in Delft. De wedstrijd start om 20.00 uur. Succes A1!