KCC/ SO natural A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 18-27 Goede 2e helft zorgt voor ruime winst

De A1 behaalde zaterdag een mooie en knappe overwinning in Capelle tegen KCC A1. Een aan Fortunakant wat matte en vlakke (overigens gelijk opgaande) eerste helft werd gevolgd door een goede en gedreven tweede helft waardoor Fortuna KCC toch kansloos liet en ruim won met 18-27.

Wat een contrast met een week eerder toen het koud en nat was. Deze zaterdag was een mooie nazomerdag en dus was het heerlijk toeven langs de lijn bij de A1. De laatste wedstrijd voordat de zaalperiode start was dus de uitwedstrijd tegen KCC waar Fortuna het de laatste jaren lastig tegen heeft gehad. In de eerste minuten heeft KCC het initiatief bij 1-0 en 2-1 maar Fortuna pakt na zo’n vijf minuten bij 2-3 een voorsprong. Hierna scoort Fortuna ruim tien minuten niet. De A1 zit ook niet echt lekker in de wedstrijd. Het is een beetje mat en vlak en er zijn weinig spelers die echt duels hard ingaan en duels winnen. KCC kan echter ook geen vuist maken en dus maken ze geen gebruik van het mindere spel van Fortuna. Bij 5-4 en 6-5 heeft KCC wel een kleine voorsprong maar Fortuna countert elke keer en dus gaat het tot zo’n 7 minuten voor rust gelijk op. Na de 8-8 scoort de A1 kort na elkaar twee schoten en dus is daar toch een eerste gaatje bij 8-10. KCC neemt bij deze stand een time-out waarna ze meteen de 9-10 scoren. Met nog 2 minuten tot de rust knalt de A1 de 9-11 binnen maar KCC scoort in de laatste minuut de 10-11. Dit zou gezien de eerste helft van de A1 al een prima ruststand zijn maar Fortuna scoort via het laatste schot van de eerste helft zelfs nog een keer voor de 10-12. Na deze goal is het ook meteen rust.

Ed en Niels gebruiken vervolgens de gehele tijd van de rust om de ploeg te instrueren voor de tweede helft. In deze tweede helft valt voor Fortuna meteen het eerste schot binnen. Ook KCC scoort daarna met hun eerste schot de 11-13. Fortuna is echter scherper begonnen dan KCC want enkele minuten later heeft Fortuna via een schot en een strafworp een voorsprong van vier goals bij 11-15. Even haakt KCC aan bij 12-15 maar Fortuna dendert door naar 12-17. Knap is het vervolgens dat KCC zich even herpakt en via twee goals snel achter elkaar op 14-17 komt. Je merkt echter aan Fortuna dat ze veel beter in de wedstrijd zitten dan de eerste helft. Er is meer rust, het samenspel is beter, de betere schoten worden gepakt en iedereen is meer gedreven en harder in de duels. Fortuna laat KCC niet verder dichterbij komen en met nog 25 minuten te spelen staat de A1 weer op een vijf goals voorsprong bij 14-19. Hierna blijft Fortuna de bovenliggende partij en met nog 22 minuten te spelen neemt KCC bij 14-21 een time-out. In principe lijkt de wedstrijd al klaar maar na de time-out scoort Fortuna zo’n vier minuten niet. Hier maakt KCC geen gebruik van want ze vinden maar een keer de korf. Na deze 15-21 is het tien minuten lang Fortuna wat de klok slaat. Vier mooie goals verder is er met nog elf minuten te spelen de tien goals verschil bij 15-25. In de eindfase komen alle wissels nog even het veld in en prikken beide teams er nog enkele doelpunten bij. Op het eind staat er een hele mooie 18-27 eindstand op het scorebord.

Een mooi einde van de goede eerste veldhelft voor de A1 die ze als medekoploper afsluiten. Nu richting de zaal via een mooi oefenprogramma. Succes daarbij A1.