Loopgroep

Niet de prestatie maar de gezelligheid staat voorop!

Welkom bij de pagina van de Fortuna Loopgroep.
De Fortuna Loopgroep is actief bij de Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek en kent in de directe omgeving heel gevarieerde trainingslocaties. Lange rechte wegen in de TU-wijk, het recreatiegebied Delftse Hout en verschillende poldergebieden in de directe nabijheid, mogelijkheden voor heuveltrainingen etc. Dit stimuleert tot het leveren van goede prestaties. Er staan meerdere kleedkamers ter beschikking, waar het heerlijk douchen is na gedane (sportieve) arbeid.

Geschiedenis van de Loopgroep

In het voorjaar van 1992 biedt de korfbalvereniging Fortuna de ruimte en faciliteiten voor een uniek project. De Gemeente Delft organiseert met de (weg)atletiekverenigingen De Koplopers en AV40 een cursus van 13 weken voor beginnende hardlopers, onder het motto ‘Delft, Stad in beweging’. Die cursus is een absoluut succes en velen leren daar de elementaire beginselen van het hardlopen. Na afloop van die cursus blijft een groep van 14 mensen bij Fortuna hardlopen en trekt een eigen trainer aan. De Fortuna Loopgroep is daarmee een feit en we praten dan over juni 1992.
Naast de bekende verenigingen AV 40, de Koplopers, de Skivereniging en de IJsvereniging Bertus is de Fortuna Loopgroep niet meer uit het Delftse straatbeeld weg te denken. Iedere dinsdag- en donderdagavond start de loopgroep om 19.15 uur vanuit het Fortunacomplex aan de Schoemakerstraat. Op dinsdagavond traint de loopgroep onder leiding van twee enthousiaste, ervaren trainers namelijk Francis Simonis en Bruun vd Steuijt. De donderdagavondgroep is van oudsher wat kleiner en de trainingen worden dan bij toerbeurt verzorgd.
Sinds een paar jaar kent de loopgroep naast de hardloopgroep ook een wandelgroep,‘de wandelende tak’. Een initiatief van een groep vrouwen die niet meer met de hardloopgroep mee wil/kan lopen en toch bij Fortuna wil blijven. Deze groep trekt ook menige ‘niet Fortunees’. En intussen is een tweede wandelgroep ontstaan, een kleine groep mannen loopt twee keer per week in stevig tempo een flink aantal kilometers.

De Fortuna Loopgroep streeft er niet naar een heel grote loopgroep te worden. De lopers moeten zich in de groep en bij Fortuna/Delta Logistiek als vereniging thuis kunnen voelen. De loopgroep is actief bij de Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek en de faciliteiten zijn uitstekend: kleedkamers en douches zijn er voldoende en na het lopen is het lekker uitrusten -met koffie, thee en/of een biertje- in het clubhuis aan de Schoemakerstraat. Het Bestuur van Fortuna/Delta Logistiek biedt de loopgroep ruimschoots gelegenheid de specifieke loopgroepbelangen te behartigen en die zaken worden door een kleine, slagvaardige commissie geregeld.

Waarin onderscheidt de Fortuna Loopgroep zich van andere hardloopgroepen?

Motto van de Fortuna Loopgroep is, dat niet het presteren op zich doel van het lopen is. Het recreatieve hardlopen, onder deskundige leiding staat voorop. (Hard)lopen moet leuk kunnen zijn en de onderlinge gezelligheid is heel belangrijk. Maar zeker net zo belangrijk is: iemand loopt nooit alleen. Niemand krijgt een tijdschema en niemand hoeft een stopwatch of een hartslagmeter te hebben. Iedereen loopt weliswaar in groepen, maar op eigen niveau en men krijgt individuele adviezen over de looptechniek, blessures, de belasting en dergelijke.
Dit neemt niet weg dat er niet gepresteerd zou worden. Integendeel. Iedere week zijn er wel Fortunezen te vinden aan de start van regionale prestatielopen, zelfs bij halve marathons. En een enkeling presteert het zelfs een hele marathon te lopen.
Toch richt deze loopgroep zich vooral op mensen die geen of nauwelijks hardloopervaring hebben. Je zou haast denken dat onderhand iedereen in Delft en omgeving heeft leren hardlopen, maar niets is minder waar. Velen moeten kennelijk toch nog over een drempel heen om te durven leren hardlopen. Dit is mogelijk bij onze loopgroep.

Wil je meer weten over de Fortuna Loopgroep of een keer –vrijblijvend- meelopen of wandelen, neem dan contact op met een van de leden van de loopcommissie. Je zult daar absoluut veel plezier aan beleven!!

Samenstelling

NaamTaakE-mail
Peter IpingVoorzitter (Contactpersoon loop- en wandelgroepen)peteriping@yahoo.com
Anneke Janssen - JanssenAlgemeen
Wel en Wee en verzorging nieuwsbrief
jufannekejanssen@gmail.com
Bruun van der SteuijtTrainer A-groepbvdsteuijt@Delft.nl
Francis SimonisTrainer B-groepflausberg@gmail.com
Ruud KoopsWebredacteur loopgroep
(Een artikel geplaatst krijgen? Stuur het per email naar mij)
fam-koops@ziggo.nl

Nieuws van de loopgroep

Posbankloop

Fortunaloopgroepers houden van (hard)lopen. Er zijn al heel wat loopjes waar loopgroepactievelingen aan de start hebben gestaan.

There are no upcoming events at this time.