Nieuwerkerk A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 12-14

De A1 speelde zaterdagochtend de topper in de Hoofdklasse A tegen Nieuwerkerk A1. Vorig seizoen verloor Fortuna vrij kansloos op een doordeweekse avond in Nieuwerkerk. Wel haalde Fortuna daarna de play-offs op het veld maar ze wisten dat ze scherp moesten zijn. Nieuwerkerk had dit seizoen nog geen punt verloren en Fortuna slechts 1 door tegen Groen Geel gelijk te spelen. Het beloofde een spannend potje te worden en dat werd het ook.

Aan het begin helaas wat motregen, samen met een windje en een niet al te hoge temperatuur niet echt lekker. Maar gezien de afgelopen weken moesten we maar niet klagen. Er zat duidelijk wat druk en spanning op de wedstrijd want beide teams begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Er werd door beide teams wel erg goed verdedigd. De A1 kwam moeizaam tot goede kansen, het was soms rommelig en dat zorgde voor verkeerde keuzes en matige schoten. De ploegen moesten ook wennen aan de scheidsrechter want elk zeer lichte fysieke contact werd afgefloten. Jammer dat eerlijke duels niet gewoon werden toegelaten. Maar ook hier moeten de spelers en speelsters mee om leren gaan, reageren op hoe een scheidsrechter fluit en proberen daar je voordeel uit te halen. Na 7 minuten viel dan toch de 0-1 waarna Nieuwerkerk vrij snel counterde voor de 1-1. Het 2e aanvalsvak kon iets makkelijker aanvallen en daar vielen de goals sneller waardoor er snel 1-3 op het scorebord stond. Toen daarna snel de 1-4 viel vluchtte Nieuwerkerk binnen het kwartier in de 1e time out. Die miste zijn uitwerking niet want binnen een minuut scoren ze twee keer en het staat 3-4. Gelukkig valt daarna vrij snel de 3-5 zodat Nieuwerkerk nog op afstand wordt gehouden. Hierna volgt voor Fortuna een periode van ruim een kwartier waarin niet gescoord wordt. Ook een time out helpt niet. Het rommelige houdt aan en de kansen die worden gecreëerd worden niet afgerond. Fortuna leunt echter ook dit deel van de wedstrijd op een hele goede verdediging. Collectief wordt Nieuwerkerk vastgezet en de spitsen worden vakkundig uitgeschakeld. Ook Nieuwerkerk gaat soms matig om met de kansen die ze krijgen maar ze weten in het kwartier dat Fortuna niet scoort toch drie goals te maken. Zo’n zes minuten voor rust staat er dan een 6-5 tussenstand op het bord. Fortuna scoort in de slotfase van de 1e helft dan toch nog, maar Nieuwerkerk zorgt vlak voor rust voor de ruststand van 7-6.

Uiteraard waren we zeer benieuwd hoe de A1 de kleedkamer uit zou komen. Iets meer duidelijkheid in de aanval en een iets betere afronding, samen met de sterke verdediging, zou kunnen zorgen voor een gunstige uitslag. De A1 begon goed want binnen 30 seconden ligt de 7-7 erin. Na 9 minuten komt Nieuwerkerk na onze 7-8 nog een keer gelijk maar daarna neemt Fortuna de wedstrijd in handen. De score gaat binnen enkele minuten naar 8-10 en je merkt en ziet dat Fortuna meer vertrouwen uitstraalt. De afspraken zijn duidelijker en het team werkt keihard voor elkaar en met elkaar om een resultaat te halen. Met nog ruim tien minuten te spelen resulteert dit in een mooie vierpunten voorsprong: 10-14. Nieuwerkerk haakt even aan met de 10-13 maar met nog 5 minuten te gaan gooit Fortuna het potje op slot met de 10-14. Hierna scoort Nieuwerkerk nog twee keer maar dat is puur voor de statistieken. De A1 wint dus met 12-14 in een wedstrijd waar de verdedigingen overheersten en waar Fortuna uiteindelijk door keihard voor elkaar te werken, rustig te blijven en het eigen spel te blijven spelen de winst pakt.

Volgende week geen vrij weekend maar om 14.00 uur het vervolg van de gestaakte regenwedstrijd tegen LDODK. Winst betekent de koppositie en dat is gewoon weer erg knap. Succes A1!