Nieuwerkerk A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 13-34 Twintig minuten scoringsdrift

Allereerst wensen de ouders van de A1 iedereen een goed, gezond en sportief 2018 toe!

De Challenge bleek voor de A1 zeer succesvol. Naast de door de Fortuna spelers goed gespeelde wedstrijden werden van de A1 Annick, Michelle en Manon gekozen in Oranje. Gefeliciteerd! En uiteraard ook Sanne, Roos en Joren gefeliciteerd! Succes en doe jullie best.

De eerste wedstrijd van de A1 in 2018 was tegen het onderaan staande Nieuwerkerk. De A1 speelde tot een kleine twintig minuten voor tijd een moeizame wedstrijd. Daarna ging aanvallend gelukkig nog flink het gas erop en werd het een erg ruime winstpartij.

Fortuna begon erg goed. De eerste twee schoten waren raak en even later valt ook de 0-3. Hierna begint Nieuwerkerk mee te scoren en via 2-4 en 3-5 staat het na tien minuten 3-7. Hierna wordt er niet veel meer gescoord tot de rust. Het is met name in de aanval soms moeizaam. De ballen (afstandsschoten) vallen niet en de A1 wil daarna geforceerd toch de goal maken en dat blijkt niet goed te werken. Verdedigend staat het wel prima en ook de verdedigende rebound is vaak snel voor Fortuna. De rust komt uiteindelijk bij 5-12. Een prima voorsprong ondanks een moeizame eerste helft.

De tweede helft start de A1 eigenlijk dramatisch. Matige aanvallen, matige schoten en ongeconcentreerd verdedigen. Na zes minuten heeft de A1 nog niet gescoord en Nieuwerkerk heeft er vier inliggen. Bij 9-12 en met nog iets meer dan 19 minuten op de klok is daar de onvermijdelijke time out van Fortuna. Na de time out scoort Fortuna meteen de 9-13. Hierna probeert Nieuwerkerk bij 10-13 en 11-14 aan te sluiten maar na deze 11-14 en met dan nog zo’n zestien minuten te gaan blijkt Fortuna helemaal los te zijn. Het gaat binnen zes minuten naar 11-22 voordat Nieuwerkerk weer een goal kan maken. Alles vliegt bij de A1 nu binnen en via alle schijven scoren ze door. Met nog iets meer dan acht minuten maakt Nieuwerkerk hun laatste goal bij 13-24. Fortuna houdt het gas flink ingedrukt, brengt alle reserves nog in het veld en ze komen zelfs nog mooi ruim boven de dertig goals uit. Uiteindelijk eindigt de twintig minuten scoringsdrift bij 13-34 waarbij de A1 dus vanaf de time out bij 9-12 een score van 4-22 neerzet!

De A1 staat nog steeds aan kop en door de twee gelijke spelen van de tegenstanders is de voorsprong op nummer drie zelfs uitgebreid. Volgend weekend is de A1 vrij en daarna wacht de uitwedstrijd bij HKV/ Ons Eibernest. Succes A1!