Nieuwerkerk A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 21-23 Het was goed genoeg…..

Afgelopen zaterdag speelde de A1 de volgende topper in de A-junioren Hoofdklasse B. Dit keer stond de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk op het programma. Op het veld troffen deze ploegen elkaar ook al, toen won Fortuna nipt in een verdedigend schaakspel. Fortuna speelde zaterdag een geweldig eerste kwartier, Nieuwerkerk kwam daarna van 6-15 terug tot 16-16 maar meteen daarna counterde de A1 naar 16-19 en won, na een matige laatste 10 minuten, toch: 21-23.

De A1 begint scherp aan de wedstrijd en neemt meteen het heft in handen. Bij 1-1 en 2-2 kan Nieuwerkerk nog gelijk maken maar daarna loopt de A1 weg bij de tegenstander. Nieuwerkerk heeft soms wat pech met schieten maar daar heeft de A1 geen last van. Na een kleine 10 minuten vlucht Nieuwerkerk de eerste time out in, het staat dan 2-7. De time out helpt niet want Fortuna knalt meteen door naar 4-12, er zijn dan nog 10 minuten te spelen tot de rust. Tot aan 7-15 wordt er dan nagenoeg om en om gescoord. Na een time out met nog ruim 5.30 te gaan weet Fortuna tot aan de rust niet meer te scoren. Nieuwerkerk gaat wat opportunistischer spelen, Fortuna gaat daar zeker verdedigend in mee want Nieuwerkerk scoort er tot aan de rust nog 4 en dan zijn alleen maar vrije ballen en strafworpen. Niet handig en doodzonde als je naar het verloop van de eerste helft kijkt. Bij rust staat het dus 11-15.

Na de rust knalt Fortuna meteen de 11-16 binnen maar daarna gaat de A1 door hoe ze voor rust geëindigd zijn: veel onhandige overtredingen en dus vrije ballen en stippen tegen. Na 5 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben staat het gewoon ineens 16-16. Vanaf de tussenstand 6-15 betekent dat dus dat Nieuwerkerk 10 goals scoort en Fortuna zet daar slechts 1 score tegenover. Op dat moment wankelt de A1 maar het spel wordt dan gelukkig wat rustiger, er wordt iets slimmer en rustiger verdedigd en de afronding is weer gevonden en ruim 2 minuten later staat het 16-19. Via 19-21 en 20-22 scoort Fortuna met nog zo’n 12 minuten te gaan 20-23. De A1 speelt het laatste deel helaas aanvallend weer rommelig met plaatsfouten en misverstanden. Vreemde schoten worden genomen en de A1 scoort tot aan het eindsignaal niet meer. Gelukkig blijkt het wel genoeg voor de winst want verdedigen is ook een onderdeel van het spel en dat doet het verdedigingsvak in deze fase prima. Nieuwerkerk weet uiteindelijk in de laatste minuut nog een goal te maken en dus eindigt het bij 21-23. Een wedstrijd met meerdere gezichten en uiteindelijk blijkt het goed genoeg voor 2 belangrijke punten in een uitwedstrijd.

Opvallend is dat Fortuna 21 velddoelpunten maakt en Nieuwerkerk 10. De strafworpenverhouding heeft hier mee te maken: 8 voor Nieuwerkerk en 0 voor Fortuna.

Volgende week wacht de volgende uitdaging want dan komt PKC naar Delft. De wedstrijd start om 19.45 uur (!).

Tekst: Erik Snaphaan