PKC overrompelt Fortuna/Delta Logistiek al voor rust

Waar de Delftse hoop op een stunt voorafgaand aan de wedstrijd groot was, daar moest Fortuna/Delta Logistiek al snel haar vizier gaan richten op de derde play-off. PKC/SWKGroep overrompelde de thuisploeg halverwege de eerste helft door van 6-6 door te stomen naar 7-15. De Papendrechtse formatie van Detlef Elewaut won uiteindelijk overtuigend met 16-28.

Fortuna/Delta Logistiek had, behoudens de eerste tien minuten, nauwelijks grip op de dadendrang van PKC. In een uitverkochte sporthal ging het in de eerste fase gelijk op. Het was echter Nadhie den Dunnen die PKC de lucht gaf die het nodig had in deze tweede play-off. De voormalig speelster van HKC zorgde voor het eerste gaatje van twee punten, onder andere door een fraai afgeronde doorloop. Maar zag die voorsprong nog gepareerd worden door Thomas Reijgersberg en Nik van der Steen.

Diezelfde Den Dunnen zorgde even later wederom voor een gaatje van twee punten, nadat Zita Schröder de koploper van de Korfbal League op 6-7 had geschoten. Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd. In rap tempo liep de ploeg van Elewaut uit naar 7-15 en was de wedstrijd al voor rust gespeeld. Daan Preuninger maakte de stand bij rust nog enigszins draaglijk door de marge van acht te verkleinen naar zes. Richard Kunst bepaalde desondanks de ruststand op 10-17.

Ook in de tweede helft maakte Fortuna/Delta Logistiek geen moment kans op plaatsing voor de finale in de Ziggo Dome. PKC was heer en meester en domineerde zowel aanvallend als verdedigend. De eerste treffer van Nik van der Steen leek meer een incident. Fortuna/Delta Logistiek probeerde veel, maar kwam geen moment in de strijd waarop ze van tevoren gehoopt had.

Laurens Leeuwenhoek zorgde niet heel lang na de theepauze zelfs voor het eerste verschil van meer dan tien punten. Onder toeziend oog van een kleine duizend toeschouwers en met de camera van de NOS in de sporthal, werd het eigenlijk geen moment een wedstrijd.

Olav van Wijngaarden die met een tik net onder z’n oog naar de kant moest, jutte het massaal meegereisde PKC-publiek op en zorgde voor een stimulans op de toch al goed aanwezige sfeer in Delft. Beide ploegen lieten, ondanks de voorgeschiedenis van de week ervoor, vooral blijken dat ze hun eigen ploeg door dik en dun steunden.

Het zorgde niet voor een omslagpunt in de wedstrijd. PKC domineerde en dwong, zonder al te veel problemen, een terechte derde play-off af. Dinsdag zal bepaald worden wie de tegenstander van TOP/SolarCompleet zal worden in de Ziggo Dome. De Sassemse ploeg rekende wel in twee wedstrijden af met Blauw-Wit. PKC wil het afmaken in eigen huis, en dat resulteerde in een overtuigend resultaat in Delft: 16-28.