PKC/SWKGroep A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 19-27 KAMPIOENEN!!

Vroeg op de zaterdag speelden PKC A1 en Fortuna A1 tegen elkaar in Papendrecht. Fortuna won na een uitstekende 1e helft (ruststand 9-19) en een mindere 2e helft (eindstand 19-27) makkelijk. Aan het eind van de dag bleek door de andere uitslagen dat Fortuna kampioen is en PKC degradeerd. Het geeft maar weer aan hoe knap de prestatie van de A1 is want het grote PKC kreeg het dus in deze zware poule niet voor elkaar zich te handhaven. Fortuna gaat nu op weg naar de play offs voor de titel, PKC daalt af naar de Overgangsklasse.

PKC scoort deze zaterdag als eerste maar daarna pakt Fortuna het op en gaat de score naar 1-3. PKC hangt er nog even aan bij de tussenstanden 2-3, 3-4 en 4-6 maar dan gaat Fortuna los. Vanaf 4-6 gaat de score namelijk naar 4-13! Tot aan de rust gaan vanaf deze stand de scores nagenoeg gelijk op en deze rust komt bij 9-19. De wedstrijd lijkt dan uiteraard al gespeeld.

De tweede helft is van Fortuna kant wat minder. Meerdere fases is het slordiger en qua afronding matiger dan de 1e helft. PKC kan echter geen druk meer zetten op de A1. Via 14-22 en 16-24 eindigt de wedstrijd bij een mooie ruime overwinning voor Fortuna: 19-27.

Later op de dag dus bij Oranje Wit – TOP (waar Oranje Wit weer prioriteit bij het 1e team legt) een uitslag die voor Fortuna gunstig is en dus is de A1 KAMPIOEN van de Junioren Hoofdklasse A. Spelers, speelsters, Ed, Niels, Odette en Francy van harte gefeliciteerd. De ouders zijn trots op jullie! Op naar de eerste play off op 17 maart in Delft! De tegenstander voor de play offs is nog niet bekend want in de andere poule is het bovenin heel spannend. In het laatste competitieweekend op 10 maart zal duidelijk worden wie de tegenstander van Fortuna zal worden.

Nu eerst twee weken rust voordat op 10 maart de laatste competitiewedstrijd in Delft tegen Nieuwerkerk op het programma staat.