PKC/SWK Groep A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 19-30 Ruime, knappe overwinning in Papendrecht

Het zal niet veel zijn voorgekomen dat Fortuna A1 met meer dan 10 goals verschil wint bij PKC A1. Deze zaterdag was dat dus wel het geval en de A1 scoorde, ondanks de regen die de hele wedstrijd aanhield, het mooie aantal van 30 goals. Na een mooie en knappe prestatie (zoals vorige week tegen Groen Geel) is het altijd afwachten hoe een ploeg de week erna reageert en speelt. De A1 liet zien dat ook dit weekend de scherpte er was. PKC kon op het eerste kwartier na het niveau van Fortuna niet volgen en leed dus een kansloze nederlaag tegen een (op weer het eerste kwartier na) goed collectief en voor elkaar spelend Fortuna. Een mooie 19-30 eindstand was het gevolg.

Gelukkig ging het met Angelo, nadat hij vorige week was uitgevallen, wat beter en kon hij reserve zijn en indien nodig (een deel) invallen. Helaas dus een regenachtige maar gelukkig wel nagenoeg windstille wedstrijd en wellicht kwam het door de regen dat het begin van de wedstrijd niet echt van hoog niveau was. PKC pakt aan het begin twee keer een voorsprong bij 1-0 en 2-1. Fortuna is erg slordig met veel plaatsfouten en veel matige schoten op verkeerde momenten. Toch neemt Fortuna bij 2-4 een voorsprong van twee doelpunten maar vrij snel kan PKC nog counteren naar 4-4. Fortuna begint al dan iets beter samen te spelen en via twee strafworpen is er weer het gat van twee goals. Er zijn dan nog 19 minuten te spelen tot de rust. Fortuna verdedigt dan goed en wint snel de rebound en dus heeft PKC flink wat minuten moeite met scoren. Twee verre schoten zorgen voor 4-8 voordat PKC ook weer een goal kan maken voor de 5-8. Even komt de A1 via twee snelle goals achter elkaar op vijf goals verschil (5-10) maar PKC haakt nog even aan en bij 7-10 en 8-11 komen ze voor het laatst enigszins in de buurt van Fortuna. Na de 8-11 zijn er nog vijf minuten te spelen tot de rust en die laatste minuten zijn volledig voor Fortuna. Goede verdedigende druk, prima aanvallen en via twee mooie goals staat het vlak voor rust 8-13. In de laatste minuut mist PKC een strafworp en dus is 8-13 ook de ruststand.

Het begin van de tweede helft is Fortuna messcherp. Binnen een minuut liggen de eerste drie schoten in het mandje en dus staat het 8-16. PKC neemt na deze goals meteen een time out. Hierna scoort de A1 even niet en via twee goals voor PKC staat het 10-16. Na zo’n 5 minuten valt er weer een schot binnen voor Fortuna voor 10-17. Daarna scoort PKC twee keer en is het 12-17 maar Fortuna stopt de korte opleving van PKC door kort achter elkaar twee goals te maken en met nog 25 minuten te spelen staat het dus 12-19. Dan is de wedstrijd eigenlijk wel klaar. Fortuna speelt, op enkele korte mindere periodes na, goed door en door vanaf de tussenstand van 14-21 drie goals achter elkaar te maken is daar met nog ruim een kwartier te spelen de tussenstand met tien goals verschil: 14-24. Het laatste kwartier gaat het scoreverloop verder gelijk op. Fortuna wisselt een aantal keren en dat betekent vooral dat Manon weer haar eerste minuten kon maken na haar spierblessure. Ook op dat vlak goed nieuws dus. In de laatste minuut wordt zelfs nog de 30 goals aangetikt en dat is leuk en weer erg knap.

Reserves weer bedankt voor het meegaan, invallen en het scoren van de 30e goal 😊.

Deetos/ Snel verliest dit weekend bij DSC, Groen Geel krijgt weer een flinke nederlaag te verwerken en dus staan nu Oranje Wit en Fortuna samen aan kop.

Volgende week komt de nummer 8 uit de poule op bezoek in Delft. Om 15.00 uur start de A1 tegen Vitesse. Succes A1.

Tekst: Erik Snaphaan