Segaar: ‘Kregen geen grip op Frieswijk’

Met nog één wedstrijd in de eerste helft van de Korfbal League, staat Fortuna/Delta Logistiek nog altijd op een gedeelde vierde plaats. Die andere nummer vier is Blauw-Wit. De tegenstander waar zondag van werd verloren. Aanvoerder Marcel Segaar zag mogelijkheden, vond Fortuna/Delta Logistiek in fases ook gewoon beter dan de Amsterdammers, maar uiteindelijk brak een doelpuntloze fase de Delftenaren op. ‘We scoren niet op het moment dat we het verschil kunnen maken. Misschien hebben we daarmee Blauw-Wit wel in het zadel geholpen.’

In de eerste helft had de thuisploeg het zwaar. ‘We kregen verdedigend geen grip op Marloes Frieswijk. Maar aan de andere kant vielen de doelpunten ook niet bij Marc Broere. Echter zetten we daar aanvallend te weinig doelpunten tegenover. In de rust hebben we dat besproken, pakken we het goed op en komen we ook op 14-11. Daarna vergeten we het verschil te maken.’

Barry Schep besloot op dat moment om Marloes Frieswijk van vak te wisselen. De voormalig speelster van SCO was beslissend erkent ook de aanvoerder van Fortuna/Delta Logistiek. ‘De wissel pakte goed uit. Hij leverde het momemtum op bij Blauw-Wit en uiteindelijk winnen ze ook door haar’, aldus Segaar, die de wedstrijd van zaterdag tegen PKC als een interessante wedstrijd betitelt. ‘PKC wordt een mooie testcase. We verliezen nu net van Blauw-Wit en tegen PKC kunnen we kijken waar we staan tegen de beste ploeg van het moment. Maar er staat geen druk op. Het is geen wedstrijd die bij ons genoteerd staat als een wedstrijd waar we punten moeten halen.’

Bijna halverwege de competitie staat Fortuna/Delta Logistiek op een gedeelde vierde plaats, waar Segaar ook hoopt te eindigen. ‘Ik zie bij ons meer groei ten opzichte van bijvoorbeeld Blauw-Wit en misschien ook wel LDODK. Het is nu tijd om die ontwikkeling binnen de selectie door te zetten. We hebben een goede eerste helft van de zaal gedraaid en als we naar de ranglijst kijken, betekent dat nog steeds dat we meedoen voor de prijzen. Daar gaan we dus de komende weken ook voor.’