Segaar lost Schep af en ziet Fortuna moeizaam winnen

Fortuna/Delta Logistiek heeft zaterdagavond afgerekend met KCC/SO natural (22-15). De Delftse ploeg behield daarmee haar ongeslagen thuisstatus. Voor Marcel Segaar was het bijzondere avond. De aanvoerder wist dat hij nog één keer moest scoren om op gelijke hoogte te komen met clubtopscorer Barry Schep en logischerwijs nog één doelpunt nodig had om die eretitel niet te hoeven delen. Dat lukte de Fortunees al in de eerste helft, die daarmee de 8-7 liet noteren.

Nik van der Steen moest in de confrontatie met z’n oud-teamgenoten vanaf de bank beginnen, net als Eva van der Zon. KCC/SO natural begon in dezelfde opstelling als een week eerder tegen PKC/SWKGroep, dat Fortuna furieus zag beginnen. Claire van Oosten promoveerde haar eerste balcontact tot doelpunt en zag vervolgens Gertjan Meerkerk zijn strafworp missen. De thuisploeg benutte vervolgens haar buitenkansje wel, maar dat was tevens het laatste moment dat er een marge van twee of meer op het scorebord zou staan in die eerste helft.

Het was rommelig, moeizaam en de doelpuntenproductie was mager te noemen. Bij KCC kwam het aanvallend van Christian Dekkers die als positieve dissonant benoemd kon worden, hij wist, ondanks de verdedigende druk van het koppel Thomas Reijgersberg/Daan Preuninger toch vier keer te scoren in het eerste bedrijf. Een helft die gelijk op ging, maar door een buzzerbeater van Mirjam Maltha mocht Fortuna toch met een voorsprong rusten (10-9).

In die eerste helft vond een memorabel moment plaats. Barry Schep, al jaren topscorer van Fortuna/Delta Logistiek kon afgelost worden door zijn voormalig teamgenoot Marcel Segaar. De huidig aanvoerder van de Delftse formatie had nog twee doelpunten nodig om zich tot Delfts topscorer in de Korfbal League te tronen. Die eretitel eiste hij zichzelf toe door allereerst de 6-6 te scoren en vervolgens met zijn 8-7 Schep naar plek twee te dirigeren.

Na rust sloeg Fortuna snel een gaatje, mede door een fraaie onehander van Jessica Lokhorst. Demi van Oosten, geen familie van Claire, ondanks haar Fortuna-historie, verkleinde de marge weer naar één. Dat was ook het laatste moment dat KCC nog hoop mocht houden op punten in Delft. Fortuna zag zich genoodzaakt Nik van der Steen te brengen voor Marcel Segaar, waardoor lange aanvallen ook eindelijk beloond konden worden met doelpunten. Van der Steen forceerde directe een strafworp die hij ook gelijk kon benutten.

Eliza Roest die een strafworp dacht mee te krijgen, tekende voor de mooiste treffer van de avond, uit het voordeel dat hij kreeg, scoorde hij met een fraaie doorloop de 15-12. Zijn 21-15 was er ook één om in te lijsten. Maar die doelpunten golden alleen voor de statistieken. Fortuna speelde niet weergaloos, maar had in de tweede helft geen moeite met de bezoekers. Claire van Oosten was de meest trefzekere speelster van de wedstrijd, met vijf doelpunten. In een weinig sprankelende wedstrijd won Fortuna uiteindelijk eenvoudig en zal KCC zich moeten focussen op KZ/Hiltex dat volgende week op bezoek komt: 22-15.