TOP/ SolarCompleet A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 23-24 Fortuna pakt winst in eindfase

Voor de A1 begon dit seizoen de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen TOP. TOP had het merendeel van de wedstrijd het initiatief maar zoals vaker wist de A1 in de eindfase toch de winst te pakken: 23-24.

Na een gelijk opgaande beginfase pakt TOP het initiatief. Meerdere keren neemt TOP een voorsprong van vier goals: 8-4, 12-8 en 14-10. In de laatste minuten voor rust herpakt Fortuna zich enigszins waardoor er een ruststand van 15-14 op het scorebord staat.

De tweede helft een beetje hetzelfde beeld. TOP speelt goed en houdt een goede voorsprong. Bij 20-15 lijkt de zege voor de A1 ver weg. Nu heeft de A1 vaker in de eindfase van een wedstrijd een achterstand kunnen wegwerken. Ze blijven hard werken en enkele snelle goals achter elkaar zorgt ervoor dat ze bij 20-19 toch weer aansluiten. Even kan TOP counteren bij 21-19 maar Fortuna komt bij 21-21 gelijk.

Dan volgt een spannende slotfase. Eerst pakt TOP een voorsprong bij 22-21. Daarna heeft Fortuna zicht op de zege bij 22-23. TOP knalt hierna echter meteen de 23-23 binnen. Het kan alle kanten op en uiteindelijk valt hij de kant van Fortuna op want een mooi schot zorgt voor 23-24 en die goal blijkt uiteindelijk de winnende te zijn.TOP verdiende wellicht meer maar Fortuna zal daar niet mee zitten. Weer blijven ze doorgaan en knokken en weer pakken ze de winst in de eindfase.

Volgende week de herhaling van de HKD finale. Om 16.10 uur speelt de A1 dan in Delft tegen HKV/ Ons Eibernest dat knap van DSC won.