Na een gewonnen thuiswedstrijd tegen DVO/Accountor, een helaas verloren uitwedstrijd tegen PKC/SWKGroep is het zondag tijd voor de derde wedstrijd in korte tijd, speelronde 4! Dit keer met bezoek uit het hoge noorden: Fortuna/Delta Logistiek ontvangt LDODK/AH Gorredijk.

Waar LDODK afgelopen jaren vooral naar beneden keek en handhaving het hoofddoel was, hebben zij in de eerste speelrondes van dit seizoen al bewezen alles behalve een laagvlieger te zijn. Er werd gewonnen van Blauw-Wit en over Dalto/BNApp.nl heen gewalst. De ploeg van Erik Wolsink zal daarom ook met het volste vertrouwen afreizen naar Delft.

Bij Fortuna/Delta Logistiek stonden Tim Heemskerk en Marcel Segaar ieder in hun eigen vak op. Beiden waren goed voor minstens acht doelpunten en drukten zo hun stempel op de 23 doelpunten die Fortuna/Delta Logistiek woensdag maakte tegen PKC. Verder liet het coach duo van Fortuna al zien uitstekend om te kunnen gaan met de nieuwe wissel regeling. Onder andere tegen DVO wisten zij door te veranderen van vaksamenstelling de wedstrijd na een grote achterstand toch nog naar zich toe te trekken.

Eerdere wedstrijden van Fortuna/Delta Logistiek tegen LDODK vielen vrijwel altijd uit in het voordeel van Fortuna, maar zoals al eerder gezegd is LDODK begonnen aan een heel ander seizoen dan anders. Een ploeg om zeker rekening te houden en eentje waar tegen onderschatting misschien wel de grootste valkuil is. Toch zal de ervaring uit Delft, de persoonlijke kwaliteiten en het hoge schotpercentage wat Fortuna/Delta Logistiek kan halen ook grote parten spelen in het duel van aankomende zondag.  Vandaag de dag is dus nog niet te stellen welke kant het kwartje op gaat vallen, maar dat het opnieuw een spannende competitieronde zal worden, dat staat vast.

Op zondag 13 december zal in de Fortunahal in Delft om 14.30 uur het eerste fluitsignaal gegeven worden door scheidsrechter Marco van de Lucht.