Na 2016 te zijn begonnen met een paar spannende wedstrijden tegen de ploegen uit het rechterrijtje, is het nu tijd voor Fortuna/Delta Logistiek om weer eens naar boven te kijken. En omdat er leuke wedstrijden gepland staan tegen de topploegen én omdat die vierde plek ineens helemaal niet zo heel ver weg lijkt. Klinkt gek hè? Maar de nummer vier, KZ/Hiltex, heeft 10 punten terwijl LDODK/AH Gorredijk en Fortuna/Delta Logistiek met 8 punten op een gedeelde vijfde plaats staan.

Daarmee lijken de Delftenaren nu even opgelucht adem te kunnen halen. Het gat met de gevreesde onderste plekken is namelijk inmiddels vier punten.  Daarentegen komen er wel een paar pittige weken aan. Deze week komt TOP/Quoratio op bezoek en in de tweede week van februari staan zowel PKC/SWKGroep als LDODK op het programma. De allereerste zaal wedstrijd van dit seizoen speelde Fortuna/Delta Logistiek ook tegen TOP. Toen werd er met 27-23 verloren in Sassenheim. Nadat de spelers uit Delft eigenlijk continue de aansluiting wel wisten te vinden, werd er in de laatste minuten verloren.

De landskampioen van 2014 staat ook dit jaar weer stevig in het rijtje van de bovenste vier. Met slechts twee verliespunten door een nederlaag op PKC/SWKGroep staat het fier bovenaan de ranglijst. Afgelopen seizoen wist Fortuna/Delta Logistiek niet te winnen van TOP. Uit werd er verloren met 29-23 en hoewel het thuis een stuk spannender was, trok ook toen TOP met een 17-19 overwinning aan het langste eind.

Zaterdag zullen we echter zien wat de opluchting voor rol gaat spelen. Het zal toch een goed gevoel geven dat de grootste druk en vrees voor de onderkant van de competitie eraf zijn. Eigenlijk heeft de ploeg uit Delft dan ook niets te verliezen in deze wedstrijd tegen de koploper. Juist die instelling kan wel eens tot mooi korfbal leiden zaterdag!

Om 19.30 uur zal het eerste fluitsignaal gegeven worden door scheidsrechter Peter van der Terp en zijn assistent Auke Wiering. Wij zien u graag in de Fortuna-hal!