Deze week een extra speelronde: verdeeld over dinsdag 8 en woensdag 9 december worden er vier wedstrijden gespeeld. PKC/SWKGroep ontvangt op woensdagavond spelers en staf van Fortuna/Delta Logistiek. Een wedstrijd waar menig korfballiefhebber waarschijnlijk naar uit heeft gekeken. Een ding staat vast: een wedstrijd tussen deze twee ‘ervaren rotten’ in de Korfbal League zorgt altijd voor spektakel!

De regerend landskampioen staat in het begin van deze competitie één puntje voor: het speelde gelijk tegen AKC Blauw Wit, maar won dit weekend overtuigend van Dalto/BNApp.nl. Fortuna/Logistiek verloor de eerste competitieronde van TOP/Quoratio, maar liet dit weekend zien te beschikken over een enorme veerkracht. Een 11-17 achterstand tegen DVO/Accountor werd uiteindelijk omgezet in een knappe 26-25 overwinning. Twee ontmoetingen vorig jaar en twee keer ging PKC er met de winst van door. Ook het tweede van Fortuna wist niet te winnen, maar gaf op het Fortuna/Delta Logistiek Korfbal Spektakel aan alles behalve kansloos te zijn.

Naast dat PKC – Fortuna/Delta Logistiek een heerlijke korfbal klassieker is, is het ook het weerzien voor Mirjam Maltha met de verschillende internationals uit Papendrecht. Eerst samen voor goud, nu ieder voor zich op weg naar die ene andere grote beker. De eerste winst in de Ziggo Dome. Een voordeel of een nadeel? Of maakt het na al die jaren eigenlijk niets meer uit? De ervaren spelers van beide ploegen kunnen elkaar waarschijnlijk sowieso al wel dromen. Sinds het begin van de Korfbal League bezorgen ze elkaar euforische momenten, kopzorgen, maar bovenal korfbalwedstrijden van het hoogste niveau.

Op woensdagavond 9 december 2015, om 20.30 uur, zal in Papendrecht het startsignaal van Ronald Buis klinken. Laten we hopen op een heerlijke spannende klassieker!