Aanstaande zondag speelt Fortuna/Delta Logistiek uit tegen het Amsterdamse AWDTV. Wederom een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De Fortunezen zien zich zelf nu terug op een zevende plaats, de Amsterdammers op een negende plek. Wanneer AWDTV wint zal het met een wedstrijd minder gespeeld op gelijke hoogte komen met Fortuna/Delta Logistiek: 5 punten. Wanneer Fortuna/Delta Logistiek echter weet te winnen heeft het de kans eindelijk een stukje uit te lopen, zeker ook omdat nummer 8, DVO/Accountor, zaterdag in KZ/Hiltex een lastige tegenstander treft.

Verder zullen Dalto/BNApp.nl en DOS’46 een gelijkwaardige wedstrijd spelen als AW/DTV – Fortuna/Delta Logistiek, ook voor Dalto een mogelijkheid om op 5 punten te komen, voor DOS’46 een mogelijkheid om de eerste stap los van de onderkant te maken. Er zijn dus twee scenario’s uit te schrijven: 1. De onderkant van de competitie raakt volledig op slot, iedereen komt uit rond de vijf punten. 2. Er blijkt eindelijk een stukje ruimte te ontstaan tussen de gevreesde plek 9 en 10 en de plaatsen daarboven.

Voor de aanvang van dit Korfbal League seizoen leek een wedstrijd als deze niet perse spannend, laat staan zo belangrijk. Promovendus AWDTV neemt het op tegen de ervaren ploeg uit Delft. Toch zal onderschatting geen rol spelen bij de Fortunezen. De wedstrijden tegen mede laagvliegers DVO en Dalto waren namelijk meer dan spannend. Tegen de Bennekommers werd in de laatste minuut gewonnen, uit Driebergen werd vorige week slechts één puntje meegepakt.  Zoals Fortuna coach Joost Preuninger al zei: ‘’We snakken naar een overwinning.’’

Opvallend is dat uit de statistieken blijkt dat AW/DTV gemiddeld meer doelpunten per wedstrijd scoort dan Fortuna/Delta Logistiek, maar er vervolgens gemiddeld ook meer tegen krijgt (38 tegen Blauw Wit en 34 tegen KZ/Hiltex).  Juist de allround kwaliteiten van verschillende spelers uit Delft zal hierin goed van pas komen. Hard werken, strak verdedigen en zelf voldoende goals maken. Zo simpel kan het klinken, zo moeilijk kan het zijn.

We gaat het zien zondag! Wordt de onderkant van de competitie nog verder open gegooid dan deze nu al is, of zullen er voorzichtig al twee degradatiekandidaten naar voren worden geschoven? Aanstaande zondag klinkt om 15.00 uur het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Johan Vries en zijn assistent René Dijkkamp.