Afgelopen weekend was een weekend vol spannende wedstrijden en verrassende uitslagen. LDODK/AH Gorredijk won verrassend van AKC Blauw Wit en liet zo zien daadwerkelijk bij die eerste vier te horen. Promovendus en tot voorheen nummer 10 in de Korfbal League, AW/DTV, wist ook een verrassende uitslag neer te zetten. Het won namelijk van KZ/Hiltex, wat op deze manier belangrijke punten verspeelde.

De enige wedstrijden die niet zo spannend waren dit weekend, waren de wedstrijden van PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek. Maar waar PKC overtuigend won van Dalto/BNApp.nl verloor Fortuna van DVO/Accountor. De ploeg uit Bennekom heeft hiermee belangrijke punten gewonnen, voor Fortuna was het een dure verliespartij. Van 2 punten af van plek vier, naar 2 punten af van de gevreesde degradatie streep. Op dit moment staat Dalto met vijf punten op plek 10, met net daarboven AWDTV en DVO met zes punten. Fortuna volgt met acht punten op nummer zeven.

Maar dan, de wedstrijd van aanstaande woensdag. Koploper PKC komt op bezoek in Delft. Een wedstrijd waar vooral de supporters van Fortuna al eventjes naar uitkijken. Opnieuw wordt deze klassieker doordeweeks gespeeld en al weken hangt de poster in de kantine, Fortuna verwacht spektakel! En terecht, een wedstrijd tussen deze twee ervaren League-ploegen heeft al flink een aantal keer voor spektakel gezorgd.

Maar, gebeurt dat nu weer? Op papier lijkt de wedstrijd op voorhand al beslist. Als het Fortuna/Delta Logistiek niet lukt om van Dalto, AW/DTV én DVO te winnen, waarom dan wel tegen de koploper? Misschien omdat de wedstrijd tegen TOP laatst ook spannend was? Omdat een goede tegenstander vaak helpt bij het spelen van een goede wedstrijd? Omdat PKC toch ook wel eens een keer een offday moet hebben? Gelukkig begint elke sportwedstrijd op 0-0 en staat één ding vast: de Delftse korfballers zullen er alles aan doen om in ieder geval in de vier resterende thuiswedstrijden de punten te behouden.

De supporters van Fortuna/Delta Logistiek hebben er vertrouwen in, dus het zal sowieso een mooie woensdagavond worden in Delft. We zien u graag daar! Het eerste fluitsignaal zal om 20.30 uur klinken, na de wedstrijd van de tweede teams, die om 18.45 uur start.