Super Saturday, zo mag aankomende zaterdag zeker genoemd worden. Een zaterdag waarop de A1 het felbegeerde tweede play-off ticket uit Hoofdklasse B kan bemachtigen én de zaterdag waarop het vlaggenschip aantreedt tegen Dalto/BNApp.nl uit Driebergen, de huidige hekkensluiter van de Korfbal League.

Laten we beginnen met de A1. Nog maar één competitieronde geleden lag de strijd om het tweede play-off ticket nog helemaal open en maakten PKC, DVO en Fortuna A1 daar nog kans op. Doordat de Delftse ploeg echter won van de Papendrechtse, moest dat laatste team de droom laten varen. Geen play-offs voor hen dit jaar. DVO uit Bennekom heeft nog wel een kans. Daarvoor moet er wel gewonnen worden van PKC, én moet Fortuna verliezen van Groen Geel. Een spannende wedstrijd dus! Fortuna heeft, qua speeltijd gezien, een klein beetje voordeel. DVO-PKC begint namelijk om 16.00 uur, terwijl de eigen wedstrijd pas om 16.20 uur aanvangt.

Conclusie:
Fortuna gaat naar de play-offs als:
1. Fortuna wint/gelijk speelt tegen GroenGeel
2. Fortuna verliest van GroenGeel, DVO verliest van PKC.

DVO gaat naar de play-offs als:
1. DVO wint van PKC en Fortuna verliest van GroenGeel.
En dan het eerste, de wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl. Vooral voor de ploeg uit Driebergen een spannende wedstrijd. Is er nog enige hoop op handhaving? Of anders beperking van de schade, geen directe degradatie maar de promotie-degradatie wedstrijden? Op papier kan alles nog. Op papier kunnen er zelfs nog 5 ploegen op de laatste plaats terecht komen. Al staat de ene ploeg er natuurlijk beter voor dan de ander. Interessant is wel dat juist deze ploegen onderin de competitie tegen elkaar spelen in deze cruciale laatste fase van het Korfbal League seizoen. Zo speelt Fortuna/Delta Logistiek nog tegen Dalto, AW/DTV én Dos’46.

Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen, zo luidt het spreekwoord. We gaan het zien aankomende weken! Weet Dalto/BNApp.nl zich los te maken van die verschrikkelijke laatste plek? Weet DVO misschien wel helemaal uit de gevarenzone te blijven? En wat doet promovendus AW/DTV. Fortuna/Delta Logistiek heeft duidelijk de beste papieren. Eén overwinning zal genoeg zijn om handhaving veilig te stellen.

De wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl zal om 19.30 uur starten, in de Fortuna-hal te Delft. We verwachten er samen bij zowel de A1, het tweede, als het eerste, een mooi feestje van te maken. Graag tot dan!