Zoekend Fortuna/Delta Logistiek wint van DSC

Met een 28-21 overwinning heeft Fortuna/Delta Logistiek de eerste punten van het seizoen binnen geharkt. Van harte ging dat nog niet, de Delftenaren hadden tot een kwartier voor tijd veel moeite met de Eindhovense promovendus DSC, maar vooral met zichzelf. Doordat Fortuna niet één iemand uitspeelde maar over verschillende schijven bleef scoren, bleven de punten uiteindelijk in Delft.

Met dezelfde acht spelers als vorige week begon Fortuna aan het thuisduel tegen DSC. Dat ging van twee kanten moeizaam. Bij Fortuna omdat er veel plaatsfouten werden gemaakt en er slordig werd aangevallen, bij DSC omdat Sven van Baggum de enige was die zijn reboundduels wist te winnen. Het percentage van Eindhovenaren was ook niet om over naar huis te schrijven, waardoor het begin van de wedstrijd niet je-van-het was.

Desondanks was het DSC dat op een 1-2 voorsprong kwam. Dit dankzij een strafworp en een vrije bal. Dat was ook wat de Eindhovenaren in de wedstrijd hield. Van de eerste vijf doelpunten was er slechts één een velddoelpunt. Deze werd gemaakt door Robbe de Wit, die met drie goals in het eerste deel van de eerste helft een belangrijke pion was in het spel van de Eindhovenaren.

Mede dankzij De Wit bleef het een wedstrijd. Fortuna en DSC scoorden om en om tot de laatste vijf minuten voor rust, en dat bleek uiteindelijk cruciaal te zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd. Was het vijf minuten voor rust nog 11-10, beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een 14-11 stand.

Meteen na rust viel de 15-11, waardoor DSC nu wel móést aanhaken. Dat deden de Eindhovenaren, waardoor het spelbeeld van de eerste helft zich herhaalde. Tot 18-15 had menig toeschouwer in de Fortuna-hal dan ook het idee dat het nog geen gelopen koers was.

Dat veranderde nadat Sven van Baggum, met vier doelpunten scorend belangrijk maar vooral onder de paal van levensbelang, werd vervangen door Tjeerd Kooiman. Van Baggum, één van de besten van het veld, werd door DSC node gemist en Fortuna greep deze mogelijkheid met beide handen aan. Via 18-15 werd het 21-15 met nog een kwartier op de klok, en die marge werd in de slotfase niet meer weggegeven. Ook het inbrengen van Maaike Roubos aan DSC-zijde veranderde daar niets aan, zij stapte zonder doelpunten van het veld af.

Waar de openingswedstrijd tegen Blauw-Wit zich kenmerkte door haast alleen maar mannendoelpunten, lieten de Eindhovense vrouwen zich al een stuk meer gelden met acht doelpunten, evenveel als topscorer Robbe de Wit. Het verschil met Fortuna was dat bij de Delftenaren zeven van de acht basisspelers minimaal drie doelpunten scoorde, mede doordat Fortuna wél kon blijven herhalen. Met drie heren van om en nabij twee meter, had DSC daar misschien wel meer aan kunnen doen. De promovendus mag zaterdag op bezoek bij AW.DTV, en krijgt aankomende woensdag al PKC/SWKGroep over de vloer. Fortuna speelt zaterdag tegen DVO, en krijgt volgende week dinsdag een goede kans om te kijken waar de ploeg staat; Blauw-Wit uit.

Doelpunten Fortuna: Nik van der Steen 6 (2), Daan Preuninger 6 (2), Jessica Lokhorst 3, Mirjam Maltha 3, Claire van Oosten 3, Cindy van Eijk 3, Marcel Segaar 3 (1), Jord Bezemer 1.

Doelpunten DSC: Robbe de Wit 8 (3), Sven van Baggum 4 (1), Hanne-Mieke van Galen 3, Marloes Veenstra 2, Timo de Wit 2, Joan Vos 1, Renee Kuin 1