Voordat deze wedstrijd begon bivakkeerde het vierde op de zevende plek, PKC daarentegen op de eerste. En wat vaak gebeurt met zo’n stand, gebeurde ook nu weer: de koploper dacht dat varkentje Fortuna 4 wel eens even te gaan wassen! Maar niets was minder waar!

PKC begon wat arrogant aan de wedstrijd, aan alles was te merken dat dit een fluitje van een cent zou worden. En zowaar, de 0-1 ging al snel door het mandje, maar Marlyse scoorde vrijwel direct er achteraan. Dit had voor PKC al een signaal moeten zijn, omdat Fortuna 4 vrijwel direct vanaf het begin als team zeer sterk speelde. Maar de Papendrechters gingen door met hun ‘we hoeven ons niet in te spannen want we gaan toch wel winnen’-spel, zeker toen ze nog twee doelpunten achter elkaar mochten  scoren: 1-3. Tim maakte echter 2-3 en daarna mocht PKC nog een keer scoren, maar toen was het afgelopen met de koploper die vanaf dat moment een verloren wedstrijd speelde. En er waren nog geen 5 minuten gespeeld…

Er brak een geweldige periode aan voor Fortuna 4, dat heer en meester was op het veld. Eline scoorde fraai de 3-4, PKC mocht nog een stip benutten, maar toen was het toch echt afgelopen. Vanaf 4-5 (Tim) was het genieten geblazen: Jimmy 5-5, Quincy benutte twee stippen, Tim 8-5 met een mooie doorloop, wederom Jimmy 9-5, Quincy weer tweemaal met een afstandsschot en een doorloop (jaja, dat was lang geleden Quinzz 😉 ), en ook Marlyse maakte een fraaie doorloop: 12-5. PKC kon eindelijk twee keer wat terug doen, maar Boye zette met een prachtig afstandsschot de ruststand op 13-7!

PKC haastte zich naar de kleedkamer om te proberen de neuzen weer dezelfde kant op te laten wijzen, maar het had weinig effect. Hoewel PKC de eerste score na rust voor zijn rekening nam ging Fortuna 4 gewoon door waar het de eerste helft mee geëindigd was: scoren! Cher en Boye scoorden met een prachtig afstandsschot 14-8 en 15-8, PKC deelde hier en daar een speldenprikje uit maar het was toen al duidelijk dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen, Fortuna 4 speelde daarvoor gewoon te goed. Jimmy scoorde de 16-9, PKC ‘mocht’ toen drie doelpunten dichterbij komen, maar Fortuna 4 stelde weer orde op zaken.

Helaas moest Nikki-Jay met een blessure uitvallen waardoor er snel een dame geregeld moest worden omdat er geen wissels voorhanden waren. Fortuna 4 stond tijdelijk met 3 spelers in een vak, maar ook toen wist PKC niet te scoren. Er werd door de Papendrechters nog moeilijk gedaan omdat invalster Jona niet op het wedstrijdformulier zou staan. Die kinderachtigheid werd meteen bestraft met een doelpuntenregen van Cher, Jimmy, Quincy, Eline en Bob (na rust ingevallen voor Tim): 21-12! Ook Jona, die prima inviel, pikte haar doelpuntje mee en liet zo nog even zien dat PKC er vandaag niet aan te pas kwam. Jimmy scoorde de mooiste van de avond door vanachter de korf met één hand de bal achterwaarts door de mand te lepelen, en PKC zette daarna de eindstand van 23-15 op het bord.

PKC leed een verdiende nederlaag en stond weer met beide benen op de grond. Teleurgesteld droop de koploper af want het had zojuist verloren van een uitstekend spelend Fortuna/Delta Logistiek 4, dat de gehele wedstrijd als team had geknokt voor de overwinning waar helemaal niets op af te dingen was!