Sportregeling

van de gemeente Delft
Sporten is gezond en leuk. Voor jong en oud, voor het hele gezin. Aan sporten hangt echter ook een prijskaartje. Voor een lidmaatschap, sportkleding en materialen kunnen de kosten soms hoog oplopen. Gemeente Delft wil Delftenaren met een minimuminkomen tegemoet komen in deze kosten.

Voor wie is de Sportregeling?

Voor Delftenaren met een minimuminkomen en hun gezinsleden. Het maakt niet uit of u een uitkering, een pensioen of inkomen uit arbeid heeft. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm.
Studenten komen niet in aanmerking voor een vergoeding.

Hoe werkt de Sportregeling?

U krijgt de vergoeding achteraf. U betaalt dus eerst zelf voor de sportactiviteiten en de materialen. Voor het aanvragen van de vergoeding heeft u een kwitantie of ander betalingsbewijs nodig. Materiaalkosten worden alleen vergoed als u ook een betalingsbewijs van uw lidmaatschap kunt tonen.

Hoeveel is de vergoeding?

De gemeente vergoedt het eerste jaar maximaal 145 euro per persoon per kalenderjaar.
Materiaalkosten worden alleen vergoed in combinatie met een lidmaatschap.
De kosten waar u een vergoeding voor kunt vragen zijn dus:

  • lidmaatschap van Fortuna/Delta Logistiek;
  • materiaalkosten (b.v. sportkleding, sportschoenen).

Een vergoeding aanvragen

U kunt de vergoeding aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. De bewijsstukken moeten daarbij toegevoegd worden. Het formulier kan uiterlijk tot drie maanden na de datum die vermeld staat op de aankoopbon van de sportartikelen/ het betalingsbewijs voor lidmaatschap ingediend worden.
Meer informatie over de sportregeling en het aanvraagformulier vindt u op de website van de gemeente Delft.

Share This