Hoewel de hoop op een plekje in de play-offs is vervlogen, is de competitie nog niet voorbij. Sterker nog, Fortuna/Delta Logistiek heeft nog een meer dan interessant programma voor de boeg. Leuke wedstrijden om te spelen, maar vooral leuke wedstrijden om te zien! Ook de supporters van Fortuna en hoofdsponsor Delta Logistiek moeten dat gezien hebben, in de vier wedstrijden die nog komen gaan zal er namelijk twee keer een bus vol supporters afreizen. Eén van die wedstrijden wordt aanstaande zondag gespeeld in Amsterdam: AKC Blauw Wit tegen Fortuna/Delta Logistiek.

AKC Blauw Wit, de ploeg die als enige en tot twee keer toe een punt wist af te snoepen van de tot nu ongeslagen koploper PKC/SWKGroep. Maar, het is een ook een ploeg die laat zien met wat voor vreemde Korfbal League competitie we dit jaar te maken hebben. De ploeg uit Amsterdam heeft namelijk met maar liefst vier verloren wedstrijden, toch de derde plek van de competitie weten te bemachtigen. Er werd verloren van KZ/Hiltex, LDODK/AH Gorredijk (x2) en TOP. Opvallend? Wedstrijden van AKC Blauw Wit zijn bijna altijd wedstrijden met veel doelpunten.

Het beloofd dus een mooie zondagmiddag te worden in Amsterdam. Na zondag laat het wedstrijd schema vooral wedstrijden tegen de onderste ploegen zien. Wedstrijden waarin die ploegen zich veilig zullen willen spelen van degradatie. Want hoewel eerste play-off ticket al uitgedeeld zijn, is de strijd onderin nog volop bezig. Wedstrijden waarin gekke dingen kunnen gebeuren dus. Een kat in het nauw maakt immers vreemde sprongen, zo heeft de Korfbal League wel vaker laten zien.

Wordt het een stukje extra zekerheid voor het derde play-off ticket voor AKC Blauw Wit, of een goede buffer voor Fortuna/Delta Logistiek voor de aankomende spannende competitieronden? We gaan het zien aanstaande zondag, in een waarschijnlijk afgeladen hal in Amsterdam. De supporters van beide ploegen zullen er een feestje van maken. Bent u er ook bij? De wedstrijd start om 15.30 uur en staat onder leiding van Paul Kuyer en zijn assistent Gertjan Ruijsch.

Ook dit feestje in Amsterdam mee maken? Meld je dan nu aan voor de bus, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Delta Logistiek! Stuur een mail naar secretaris@fortuna-korfbal.nl onder vermelding van je naam. De bus zal om 13.00 uur vertrekken, zodat ook de wedstrijd van de tweede teams niet aan de aandacht van de supporters voor bij gaat.