Aanstaande zaterdag 16 januari 2016 speelt laagvlieger Dalto/BNApp.nl tegen de grote naam van Fortuna/Delta Logistiek. De selecties van beide ploegen oefenden een paar weken voor het League-seizoen al een keer tegen elkaar. Die wedstrijd viel toen uit in het voordeel van de Driebergenaren, maar eigenlijk waren beide ploegen nog niet op volle sterkte. Aanstaande zaterdag zal dat echter wel zo zijn.

Dalto tegen Fortuna. Jong talent tegen grote namen. Een opnieuw bij elkaar gestoken team tegen een al jaren draaiende formule. En ga zo maar even door. Toch staan de ploegen helemaal niet zo ver van elkaar vandaan op de ranglijst van het huidige Korfbal League seizoen. Fortuna/Delta Logistiek vindt men terug op nummer 7, Dalto op nummer 9. Beiden ploegen verloren afgelopen zaterdag en zullen nog steeds gebrand zijn op die o zo belangrijke punten. Wie maakt zich los van de onderkant, van DVO/Accountor en AW/DTV?

Vorig jaar wonnen de Deltenaren in Driebergen met ruime cijfers. Met 21-28 werd de overwinning toen binnen gesleept. De return, in februari in de Fortuna-hal was echter een stuk spannender. Fortuna wist wederom te winnen, maar dit keer was het slechts met 21-20. Bij Fortuna is de ploeg nagenoeg gelijk gebleven, bij Dalto is er een hoop veranderd. Wie zal er opstaan bij Dalto? Zal de ploeg opnieuw gebruik maken van jonge talenten als Mathijs den Ouden en Saskia Lieman? En kan Fortuna dit keer wel leunen op doelpunten machines Tim Heemskerk en Marcel Segaar, maar vooral op het samenwerkende collectief?

We gaan het zien aankomende zaterdag! Qua club namen geen topper of NLkorfbal ‘Match of de Week’, qua stand wel een hele belangrijke wedstrijd voor de clubs. De Fortunezen zullen er alles aan doen Dalto onder zich te laten, Dalto heeft punten tegen wie dan ook hard nodig. Het beloofd dus een spannende en vooral erg belangrijke pot te worden! We zien u graag op zaterdag 16 januari, om  20.00 uur in de Hoenderdaal in Driebergen.