Aanstaande zaterdag wacht opnieuw een ontmoeting met één van de laagvliegers. Dit keer DVO/Accountor 1. Een wedstrijd waarin Fortuna/Delta Logistiek de punten hard nodig heeft, maar voor DVO/Accountor geldt hetzelfde. De ploeg uit Bennekom staat immers op een tegenvallende negende plek. Het verlies van afgelopen zaterdag viel hen dan ook zwaar, juist uit de degradatiekraker tegen Dalto/BNApp.nl had de ploeg zoveel meer kracht kunnen halen. Ook Fortuna/Delta Logistiek verloor, maar dan tegen de koploper.

De ploeg uit Delft verloor dan weliswaar, maar een slechte wedstrijd was het niet. Er werd over verschillende schijven gescoord en zowel Marcel Segaar als Tim Heemskerk als Daan Preuninger scoorden ‘Goal van de week’-waardige doelpunten. Het lijkt voor Fortuna/Delta Logistiek dan ook een typisch gevalletje van ‘mindere tegenstander, mindere wedstrijd – betere tegenstander, betere wedstrijd’.

Het is voor de supporters misschien even graven in het geheugen, maar de thuiswedstrijd tegen de gasten uit Bennekom was alles behalve saai. Na een gelijk opgaande wedstrijd werd het op pakjesavond 26-25, een nipte overwinning voor Fortuna/Delta Logistiek dus. Zal het dit weekend weer zo spannend worden? Hebben de spelers uit Delft vertrouwen geput uit de goede wedstrijd tegen TOP/Quoratio? Of is DVO/Accountor gebrand om te winnen, na die nipte verlies partij aan het begin van het seizoen én het pak slaag van Dalto afgelopen week?

Hoewel het gat met plek vier voor Fortuna/Delta Logistiek nog steeds maar twee punten is, is het verschil met de onderkant ook nog steeds maar vier punten. Bij winst zaterdag zal die vierde plek dichterbij komen, zeker in de wetenschap dat Dos’46 (plek zes met negen punten) deze week de koploper Top/Quoratio treft. Bij winst van DVO/Accountor zien zij de kans op handhaving echter weer een stukje groter worden, ook omdat Dalto/BNApp.nl dit weekend tegen nummer twee speelt, PKC/SWKGroep.

Een wedstrijd die voor beide ploegen dus een hoop te bieden heeft! We gaan het zien zaterdag, om 19.30 uur, in de DVO-hal in Bennekom. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Peter van der Terp en zijn assistent Auke Wiering.