Dit weekend treffen Fortuna/Delta Logistiek en Dos’46 elkaar in de Fortuna-hal in Delft. Wederom dure punten, zowel voor Dos’46 die met twee extra punten een goede stap zet richting hun doelstelling: handhaving in de korfbal league. Sterker nog, er wordt meer naar het zogenoemde ‘linker rijtje’ gekeken dan het beruchte ‘rechter rijtje’, en terecht natuurlijk. Iets wat Fortuna/Delta Logistiek helaas niet kan doen, voor hen is het meer vrezen voor de onderkant dan Dos’46 dat op dit moment zal doen. Met deze twee wederom erg belangrijke punten kan de ploeg uit Delft weer even ademhalen, zeker in de wetenschap dat DVO/Accountor op bezoek gaat bij AKC Blauw Wit en het Driebergse Dalto/BNApp.nl koploper TOP/Quoratio ontvangt.

Reden genoeg voor NLkorfbal om de wedstrijd Fortuna/Delta Logistiek – Dos’46 uit te roepen tot ‘match of the week’, inclusief bijbehorende videovoorbeschouwing, teaser, samenvatting en interviews. Zie hieronder vast de eerste woorden:

In Delft ontvangt Fortuna/Delta Logistiek zaterdagavond promovendus DOS’46. En dat is voor de ploeg uit Delft ineens een heel belangrijk affiche met het oog op de strijd tegen degradatie. Want voorzichtig kan toch gesteld worden dat Fortuna zich voorlopig toch vooral op dat gevecht zal moeten richten, in plaats van de strijd om een plekje in de play-offs. Een flinke tegenvaller natuurlijk, maar ook de keiharde realiteit.

DOS’46 is teruggekeerd in de Korfbal League en hoe?! De Nijeveners pakken keurig hun overwinningen waar dat nodig is en staan daardoor al op zeven punten. Maar… Hoe gaat de jonge ploeg om met de tegenslag die het te verwerken kreeg door het uitvallen van Geertje Hoekstra en Marco Zegwaard? Desondanks zullen de Drenten kansen zien in Delft. – Redactie NL korfbal

Bron: NLkorfbal

Om 19.30 uur zal het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel Luttik en zijn assistent Joeri Kok klinken aan de Schoemakerstraat in Delft.