Daan Preuninger veroverde op het Korfbal Gala van 2015/2016 de titel Talent van het Jaar. Een terechte titel, want met zijn ijzersterke Korfbal Leagueseizoen bewees hij ook Fortuna/Delta Logistiek een belangrijke dienst. Bijna twee weken na zijn uitverkiezing spraken we Daan.

De jeugdinternational kende een sterk seizoen en dwong daarmee zijn nominatie voor de Korfbal Leagueverkiezingen af. Op zaterdag 30 april in de Heerlickheijd van Ermelo – een Golden Tulip-hotel – werd Daan verkozen tot Talent van het Jaar.

Diezelfde zaterdag werd Fortuna/Delta Logistiek nog gedeklasseerd door Blauw-Wit (26-11) en eigenlijk had Daan op dat moment helemaal geen zin in het gala. Maar omdat de selectie met een grote groep ging en de prijs uiteindelijk werd binnengesleept, werd het uiteindelijk toch nog een gezellige avond.

Waarom hij de prijs heeft gewonnen? “Ik denk zelf dat ik een iets constanter seizoen heb gedraaid dan Harjan Visscher en Mathijs den Ouden. En op persoonlijk vlak ben ik ten opzichte van vorig jaar ook weer op verschillende vlakken gegroeid.” Volgend jaar dan maar de titel ‘Speler van het jaar?’ Hij antwoordt lachend: “Wie weet… Maar dan moet er nog wel een hoop gebeuren!”

Fortuna/Delta Logistiek feliciteert Daan met zijn meer dan verdiende titel Talent van het Jaar.

 

Share This