Over Fortuna

Korfbalvereniging Fortuna werd opgericht op 3 februari 1957 door Chris Bezuyen, Ria Boer, Jan Bonthuis, Ria Rongen, Arie Rongen en Ineke Rosier. Vanaf het begin van het bestaan stelde Fortuna hoge doelen. Fortuna moest bij de top van Nederland gaan horen. Maar elke nieuwe club moet onderaan beginnen, dus begon Fortuna aan de lange weg omhoog. De vereniging groeide zeer snel, veel gebruik makend van schoolkorfbal om nieuwe leden te krijgen. En zo groeide Fortuna uit tot een van de grootste clubs in Nederland.

De laatste jaren wijzigde de naam van de vereniging een aantal malen door naamsverbintenissen met verschillende sponsors. Vanaf het seizoen 2023/2024 gaan we echter weer gewoon als Fortuna door het leven. Het eerste team van Fortuna speelt momenteel in de Korfbal League, het hoogste niveau in Nederland. Ook het tweede team en alle eerste jeugdteams spelen op het hoogste niveau.

Accommodatie

Fortuna heeft een prachtige accommodatie met een grote kantine en twee sporthallen die wordt ingezet voor diverse sporten, trainingen en evenementen. De sporthallen zijn in eigen beheer en is geschikt voor de verhuur aan diverse groepen, instellingen en sportverenigingen. De kunstgrasvelden buiten zijn recent vervangen voor vier moderne kunstgrasvelden inclusief een hoofdveld naast het buitenterras. De accommodatie ondergaat een verdere stapsgewijze renovatie. Voor het onderhoud, de renovatie en beheer van de accommodatie is een speciale commissie in het leven geroepen. Het resultaat hiervan is dat Fortuna inmiddels beschikt over volledig gerenoveerde kleedkamers en toiletgroepen. De volgende stappen in de renovatie zullen in de komende jaren worden uitgevoerd. 

De kantine van Fortuna is gezellig en ook geschikt voor (grotere) feesten. Sinds begin 2019 kan er in de kantine alleen nog worden afgerekend met PIN. De accommodatie van Fortuna is een volledig ‘rookvrij complex’. 

Meer informatie over Fortuna:

> Lees de complete geschiedenis van Fortuna

> Lees alles over het lidmaatschap van Fortuna

> Bekijk het overzicht van de commissies

> Kijk hoe je contact op kan nemen met ons en wat ons adres is.