Mick Snel vervolgt carrière in Delft

Met ingang van het seizoen 2021/2022 zal Mick Snel het rood-wit van Fortuna/Delta Logistiek vertegenwoordigen. De international kondigde vorige maand aan dat hij bij TOP/LITTA zou vertrekken, maar liet zijn toekomst nog in het ongewis. Deze week gaf hij zijn woord aan Fortuna/Delta Logistiek en hoopt hij zich binnen deze groep verder te ontwikkelen.

Mick Snel verliet elf jaar geleden AW.DTV om zich bij TOP/LITTA op het hoogste podium te meten met de grootste spelers. De tiener van destijds viel met zijn neus in de boter en werd direct landskampioen. Vervolgens ontpopte hij zich, met zijn ploeg, tot een ware prijzenpakker. Met TOP won hij vijf keer de Korfbal League en ook in Oranje werd de Amsterdammer een onbetwiste basisspeler.

“Deze nieuwe stap voelt nog een beetje gek. Ik ga er dan ook redelijk blanco in qua verwachtingen. Ik hoop stappen te zetten bij Fortuna/Delta Logistiek in deze gedreven, hardwerkende en talentvolle groep. Deze nieuwe stap brengt me desalniettemin wel weer een ander enthousiasme. Ik hoop hierdoor de beste versie van mezelf te kunnen zijn. Ik wil zoveel mogelijk trainingsarbeid, energie en plezier teruggeven aan de groep en de club.”

En uiteraard hoopt Snel ook resultaten te boeken. “Natuurlijk wil ik hier ook mooie resultaten neerzetten, maar ik zie resultaat als gevolg van plezier.” En dat is ook precies een van de onderwerpen waarmee Snel al met zijn nieuwe trainers sprak. “Ik heb met Ard en Damien gespard over hoe Fortuna/Delta Logistiek korfbalt, waarbij we ook de verwachtingen naar elkaar hebben uitgesproken. Ik heb er vertrouwen in dat de trainers mij uitdagen en mij zullen helpen om mezelf te ontwikkelen als korfballer en persoon. Zij verwachten daarnaast van mij dat ik weer plezier ga hebben. Ik stap in een nieuwe groep met een andere dynamiek. Ik zal eerst aftasten en m’n draai zoeken in de club. Ik wil binnen de groep lekker ongestoord korfballen en kennismaken.” Daar komt ook bij dat Snel en zijn vriendin Jet Hendriks een kindje verwachten dit jaar. “Ik wil energie krijgen van korfbal, want dat is nodig zodra we met z’n drieën thuis zijn. Met bestuur, TC en de trainers hebben we afgesproken dit zo goed mogelijk te managen en te communiceren naar elkaar, in alle eerlijkheid.”

Met de bekendmaking van zijn nieuwe club, komt daarmee een einde aan de geruchtenstroom rondom de topscorer van het voorgaande seizoen. Kriebelde een terugkeer naar daar waar het allemaal begon dan helemaal niet? “Natuurlijk lijkt het me supertof om met m’n broer bij m’n eerste club AW.DTV te spelen. Maar ik wil ook op het hoogste podium spelen. Dus dan zullen ze eerst moeten promoveren. Mijn doel is nu om in die finale van Ahoy te staan en met Fortuna/Delta Logistiek de Korfbal League te winnen.”

Ook Fortuna/Delta Logistiek is blij met de komst van Snel naar Delft. Jan-Jaap van Leusden licht dat kort toe vanuit de Technische Commissie: “De komst van Mick is belangrijk voor onze selectie: we kunnen met nog meer weerstand gaan trainen waardoor we als totaal groeien en hebben meer opties om een wedstrijd te beslissen en mee te blijven doen om de prijzen. Zijn komst maakt ons diverser en zijn ervaring gaan we de komende jaren gebruiken om onze spelers verder op te leiden. Wij denken voor beide partijen, Mick en Fortuna/Delta Logistiek, een win-win situatie.”

Ard Korporaal sluit zich bij deze woorden aan en voegt daaraantoe. “Ik ben echt enorm trots op de komst van Mick naar Fortuna/Delta Logistiek. Het feit dat de beste speler van de Korfbal League van de laatste tien jaar zo’n intrinsieke motivatie heeft om bij ons te komen spelen, dat is mooi. Uiteindelijk kan hij bij elke club terecht en kiest hij ervoor om bij Fortuna/Delta Logistiek het beste uit zichzelf te halen.” De komst van Snel is voor Korporaal een volgende stap voor de club en selectie. “Mick is net 28 geworden, dus hij heeft nog heel veel mooie jaren voor zich. Wij gaan er samen met hem alles aan doen om het beste uit zichzelf en ook uit het team te halen. Dit past helemaal bij het beeld van de volgende stap zetten richting de absolute top van de Korfbal League.”

Lees meer nieuws

Share This