Fortuna D1 5e op het NK in Vleuten

Wat een feest! Als afsluiting van een succesvol korfbalseizoen tegen talentvolle leeftijdsgenoten mogen korfballen. Acht super enthousiaste ploegen en hun supporters  kwamen uit heel Nederland naar het terrein van Fiducia in Vleuten. Fortuna D1, ons talententeam in deze leeftijdsklasse, had ook een plaatsje veroverd.

De vaste trainer/coaches, Jan van den Akker en Merijn Mensink waren helaas verhinderd maar daarvoor in de plaats werden twee topcoaches opgeroepen. Marrien Ekelmans en Dennis Vreugdenhil waren bereid de laatste training en de coaching voor hun rekening te nemen. De ouders maakten de spandoeken, verzorgden de catering, de aanmoedigingen en het transport.

Met gespannen koppies begon de D1 de eerste wedstrijd tegen zaalkampioen PKC. Direct de zwaarste tegenstander. Waren we zoveel slechter? Niet echt, maar wij scoorden telkens nét niet. De verdedigende tactiek bij de dames werkte goed. Isa werd topscoorder want zij maakte al onze doelpunten (5-1).

Hierna tegen SKF, de andere zaalfinalist. Een betere wedstrijd en bij vlagen zelfs goed! De D1 kwam gelijk en toen herkende het publiek het incidenteel mooie spel van onze D1 weer. Helaas werd het, na een 3-0 achterstand, via 3-3 (Koen, Isa, Justin), toch 5-3 voor SKF. Maar de zenuwen waren wat minder en het vertoonde spel gaf vertrouwen!

De laatste poulewedstrijd was tegen CSL, dat net als wij nog puntloos was. Onze D1 kwam eindelijk los. Met 14-4 steeg ons doelsaldo aanzienlijk. Zo werden we toch nog een soort kampioen: we scoorden het hoogste aantal doelpunten in twee keer 15 minuten en kwamen als enige team boven de 10 goals uit (scores van Justin 4x, Isa 3x, Koen 2x, Sil 2x, Yara, Tim en Jenna). De vijfde plek op de NK kwam binnen handbereik.

Tegen LDODK werd het een mooie spannende pot met prachtige doelpunten (en ook wat blunders). Onze ingevlogen basisspeler maakte uiteindelijk de winnende: 9-8 (Isa 3x, Twan 2x, Sil 2x, Jenna en Justin). Zo eindigde Fortuna D1 toch nog als vijfde van Nederland en dus vijfde van de wereld!

Dit NK was een belangrijke ervaring voor onze wedstrijdsporters op D-niveau. Je kunt nu eenmaal heel veel leren van spelen tegen gelijkwaardige, goede tegenstanders! Alleen te hopen dat volgende keer de NK’s niet samenvallen met het Fortuna kamp, want dat geeft veel organisatorische problemen.

Ineke Frederik

P.S. Hulde aan spelers en invallers die een deel van het kamp misten om met dit toernooi mee te doen. Zo hoort dat bij wedstrijdsport!

****************

Heel veel extra dank aan invalcoaches Dennis en Marrien, die in korte tijd het team klaarstoomden voor dit spannende toernooi. En de koppies weer omhoog kregen toen ze in een dip zaten en uiteindelijk een heel mooi resultaat behaalden met de 5e plek!

En natuurlijk speciale dank aan de invallers, die hier ook hun agenda nog even voor omgooiden. Super, Twan, Luca, Isabeau en Sjors dat jullie erbij konden zijn!

En last but not least: ook een speciale vermelding voor de extra fans van Marly. Zij zorgden met veel getrommel en vocaal kabaal voor de extra ondersteuning tijdens de wedstrijden!

Sietske

Lees meer nieuws

Share This